Äsch!

Näe hörrni, det funkar inte att ligga och knapra choklad i sängen var och varannan helg! Dags att ta tag i sitt lilla liv och skaka av sig några kilon. Sommaren närmar sig alltid fortare än vad man tror, och visst vill man ändå ha en liten "beach 2011"-kropp. Är peppad på att träna och äta bra, och ska ta det vecka för vecka. Håller jag mig bara undan skräpsnacksen så går det galant :D


Frågor och svar!

Fick lite frågor från "Fröken Fräken", hih vet inte vem du är :) Men jag svarar så glatt på det du frågar!

- Glass eller Godis?
Glass
- Svart eller vitt?
Svart
- Kallt eller varmt?
Varmt
- Sommar eller vinter?
Sommar
- Är du nöjd med dig själv?
Beror väl på om man menar som person eller fysiskt! Jag är väldigt nöjd med mig själv som person faktiskt, jag känner mig trygg i mig själv och det känns skönt att säga :) Utseendet går ju alltid att förbättra och förändra, så det är inget problem. Så over all: Ja, jag är nöjd med mig själv.
- Du får bara välja EN. Vilken är din bästa vän?
Om man nu måste välja en så blir det min kompis Maja. Vi har varit bästa vänner sedan vi var sex år och delar allt. Har flera andra riktigt underbara människor men eftersom Maja är den jag känt längst och varit/är absolut närmast med så är hon den absolut "bästa vännen" :) 
- Något du ångrar och vill få ogjort i ditt liv?
Ja det finns nog mycket. Det jag ångrar mest är att jag "skaffade mig" ätstörningar. Nu är det väl ingenting man väljer egentligen, men hade jag ladrig börjat banta och nojja mig över vikten hade jag sluppit mycket lidande i mitt liv!
- Är det inte tråkigt att bo i ett sådant litet samhälle?
Jo det är rätt trist, men eftersom jag är i Sundsvall i princip varje dag så känns det inte så farligt!


Längtar tills ikväll!

Ikväll ska jag hem till två av mina allra bästa, nämligen Lena och Lotta :) <3 Vi ska laga lite mat, dricka te och bara prata i timmar till skön musik. Kommer bli så mys! Trots att det inte är jättemycket i skolan nu känner man sig trött och stressad, och vad finns det för bättre botemedel då än att umgås med människor man mår bra av? Näe, det toppar det mesta!


(förlåt för att du ser ut som en pudel Lotta... men det var inte så lätt haha)

Jag slängde fram ett recept som vi tänker tillaga ikväll, ska bli spännande. Kommer försöka utmana min kameramobil (eller kanske sno en kamera av självaste Lottan) och ta lite bilder på både mat och sällskapet. Bloggen behöver livas upp lite! Har lite tråkiga recept med bilder som jag skulle kunna publicera när som helst, men hur kul är det egentligen för er att läsa om fiskgratäng och spenatsoppa? Inte den mest spännande maten direkt.
 


Pensées

Beslut som man fattar, varje dag. Vissa viktigare än andra.
Jag är bra på att fatta ganska dåliga beslut, farliga beslut.
Är ibland dålig på att lyssna på vad jag verkligen vill.
Men just nu mår jag bra, och jag älskar er så. Jag är lycklig.



Mais parfois je me fais peur. Pourquoi suis-je faire des choses qui peuvent être dangereux?

 

 


Fail haha!

Ja den frågestunden gick ju skitbra! Eller inte. Hallå vad är det med er? Vet ni redan allt om mig? Eller är jag extremt trist? Haha :) Anyway, fick ju i alla fall en liten fråga från Mikaela, min trognaste läsar, tack och lov, och den ska jag snällt svara på:

Vad vill du göra efter gymnasiet?
Jag vet inte riktigt, eller rättare sagt, jag har ingen aning alls - och det känns lite frustrerande. Kanske göra lumpen. Men det jag däremot vet är att jag inte tänker börja plugga direkt, skall ta ett år att arbeta på, flytta härifrån och kanske jobba som au pair, få det ekonomiska att rulla runt på något sätt. Vi får se vad det blir :) Ibland skulle jag lika gärna kunna bli fårbonde som chef på ett kontorsjobb, så jag har verkligen ingen aning hur mitt liv kommer se ut.

Jag fyller gärna på med fler frågor och svar, om nån kommer på något de vill veta om lilla mig. Ni är ju ändå en rejäl bunt som läser varje dag! :)

Frågestund


Dagens, i brist på annat!


Godaste äppelkakan i världen!

Tycker i alla fall jag, och förhoppningsvis ni när ni provat. För snälla, lova mig att ni provar! Den är så sjukt god. Varje liten tugga är som ett lyckorus, alldeles saftig, smakrik och full med härligt mjuka äppelbitar. Mums... Denna kaka räcker till ungefär... Okej nej, det går inte att bestämma. Man skulle ju nästan kunna äta hela själv haha! Nåväl, nu ska jag sluta slänga lovord om denna mumsighet och istället slänga upp receptet! Receptet som jag för övrigt fått från min underbara vän Maria, men som jag gjort om en hel del :)

Ingredienser
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 dl farinsocker
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ msk vaniljsocker
100 g mandelmassa
Fyllning
1 msk kardemumma
4 äpplen
3 msk socker
1 msk kanel

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
2. Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Blanda dem med kardemumma, socker och kanel i en skål.
3. Vispa mjukt smör och socker ljust och poröst. Blanda i äggen, ett i taget och vispa ordentligt mellan varje. Riv mandelmassan och vispa smeten slät.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ned detta i smeten och rör om.
5. Bred ut hälften av smeten i formen. Stick ner hälften av äppelklyftorna och bred på resterande smet. Stick ned resten av äppelklyftorna och strö lite socker över hela kakan.
6. Grädda i ca 15 min. Det är lagomt för att få en lagomt kladdig kaka, utan att den är degig och smakar smet. Vi vill att kakan ska smaka lite som att det är kolasmet inuti :) Vill du ha lite "torrare" kaka, grädda ca 5-10 min längre.


Njut njut njut! Gärna tillsammans med ett glas mjölk :)
Kram på er alla fina bloggläsare!


Idag är jag lycklig.

Jag har städat hela dagen lång. Plockat undan de sista julsakerna, dammat överallt och speciellt på alla fönsterbrädor, dammsugit, diskat, moppat golv och gjort lite fint efterpyssel. Blev otroligt trött! Men tack vare en god tonfisklunch höll jag energin uppe i många timmar och orkade till och med ge mig ut på en joggingrunda. En runda som för övrigt gick sjukt bra! Satte upp några olika mål för mig själv under rundan, och jag klarade dem allihop. Blev galet glad och nöjd, skrattade, jublade och klappade händerna efter den sista spurten haha! Längtar tills nästa gång jag får stoppa träningsmusiken i öronen och ge mig ut, är sjukt taggad! :D


För övrigt har jag varit på ovanligt bra humör, både idag och flera dagar innan. Beror på lite allt möjligt, och jag är väldigt tacksam för denna må-bra-period. Allting på hemmafronten är totalt kaos och sorgligt, så jag är glad att jag kan hålla energin uppe och må så pass bra som jag faktiskt gör :) Just för stunden sitter jag och tittar på ett program om nyfödda bebisar, i brist på annat att göra. (vi låtsas inte om läxan i engelska!) Har precis ätit en bit av den ljuvliga, kladdiga äppelkakan och druckit en kopp te. Funderar på om jag borde lägga ut receptet på den goda kakan, den var ju helt...gudomlig! Finns det någons om är intresserad?

Äppelkaka

Mums! Tog mig precis en bit från äppelkakan jag bakat. Alldeles varm och härligt kladdig. Det tillsammans med ett glas kall mjölk gör livet värt att leva :D Okej nej inte riktigt, men den var verkligen jättegod! Får bli det sista gottiga innan jag börjar med lite träning och nyttigheter igen. Måste skärpa mig lite så jag får mer energi till att plugga och leva :) 


 


Lat-Lördag & Bak-Lördag

Mina helger brukar oftast bestå av en riktigt lat slappdag och en städdag. Idag har jag min extremt lata lördag haha :D Hade tänkt gå upp och jogga innan frukost och faktiskt ha en nyttig och pysslig dag, men näe. Låg kvar i sängen till strax innan elva, åt onyttiga frukostsmörgåsar och nu ligger jag fortfarande i sängen, mumsandes på lite mandlar och russin. Är så skönt att bara skita i allt och göra ingenting. Dock gör jag det allt oftare haha, måste verkligen ta tag i lite saker, i alla fall i skolarbetet! Men det löser sig alltid, för så slapp är jag faktiskt inte :)

Senare idag ska jag baka en kaka hade jag tänkt. Vi behöver piggas upp lite här hemma! En mysig fika och lugn lördag är nog en bra grej att sysselsätta sig med när livet känns lite tungt :) Funderar på om jag ska baka en kladdkaka, men det är faktiskt inte så gott och jag vill ha något riktigt mumsigt, men slippa åka och handla haha! Kommer bli svårt då vi varken har bär, glass eller grädde. Men vi får se vad jag kan hitta på! Något smaskigt blir det allt. Troligtvis något med choklad! Eller kanske lite äpplen då vi har så många?


I Form och inspiration

Igår fick jag äntligen hem de två I Form-tidningar som jag beställt på nätet! De hade något erbjudande om 2 tidningar + ett underställ (tröja och byxa) för en rimlig summa pengar så jag slog till! Så igårkväll satt jag i sängen och drack chokladmintte och läste min fina tidning och även ICA's tidning Buffé som även den damp ned i brevlådan. Det var så skönt och avslappnande att bara läsa och mysa, och dessutom blev jag väldigt inspirerad. Jag har ju såå länge velat lära mig att löpa utan att få hjärtinfarkt, och i träningstidningen hade de ett "schema" för hur man ska lägga upp sin löparträning. Ska defenitivt prova! :)

Hittade även massa inspiration till god mat och nyttiga råvaror i både I Form och Buffé. Skrev upp lite supernyttiga och smaskiga grejor på en lista som jag ska sätta på kylskåpet. Jag har gjort olika kolumner och ska fylla i för varje vecka, så att jag får i mig allt som står på listan! Det kommer nog inte bli några problem alls, men lite kul att ha som "utmanig" ändå om man slarvar! Ungefär såhär ser listan ut!


Vad kan man hitta på?

Sitter här vid datorn och har det tråkigt. Nu vill jat ha tiiips! Vad kan man göra på datorn? Vet ni några roliga, spännande eller intressanta sidor som man kan slösurfa omkring på? Typ forum, bloggar eller spelsidor? Jag behöver stimuleras under dessa långa lunchraster!
(man kan ju plugga... men hehe..nej)


Yoggi Jordgubb och Passionfrukt


Oftast brukar jag äta lättfil eller naturell lättyoghurt till mina weetabix varje morgon. Men ibland så tröttnar jag och lyxar till det med någon smaksatt yoghurt eller fil för att variera mig lite. Idag stod jag länge och kollade inne på ICA innan jag kunde bestämma mig, och fastnade tillslut för denna lilla yoghurt.

Den var väldigt god! Kunde till och med hitta rätt stora bitar av jordgubbarna, vilket alltid är trevligt! Dock tycker jag frukt- och bäryoghurt brukar kunna vara dyra, vissa sorter kostar ju nästan 25:- vilket jag tycker är lite att ta i. Den här kostade 16:- eller om vi ska vara nogranna, 15.90:- , jag hatar allting som slutar på 9 eller 90! Det är så korkat.

Nej nu ska jag dricka upp mitt mumsiga te och fortsätta slösurfa innan det är dags för körkortsteori, blääh så tråkigt!

Yoga

(sätt på låten längst ner, och läs undertiden - mys!)
Snart dags att rulla ut mattan, tända ljusen och sätta på lugn och skön avslappningsmusik. Idag blir det nog en timmes lugn men jobbig yoga, och det ska bli så skönt! Är så glad att jag investerade i en ny yogamatta, för det är verkligen underbart avslappnande men även bra för kroppen. Både styrka och smidighet förbättras men även lungornas kapacietet då huvudtemat i yoga är andningen. Åh åh... Det är så ljuvligt!


När jag gör yoga hemma brukar jag blanda yogaövningar med pilatesövningar, då de faktiskt påminner om varandra. Man håller sig lugn men det är samtidigt grymt jobbigt och man arbetar med såväl statiska som dynamiska rörelser. Jag är inget proffs direkt och har aldrig någon speciell "rutin" jag följer varje gång jag gör yoga. Jag gör de rörelser jag känner passar för stunden, det brukar oftas kännas i kroppen var jag inte tränat och vart jag behöver sträcka ut. Det viktigaste är dock att komma ihåg att träna mage och rygg sist, eftersom de stabiliserar kroppen under hela yogapasset och ska inte vara trötta och skakiga redan från början.

Här kommer en jättebra låt som faktiskt har ganska mycket med yoga att göra, hihi :)

Toppendag och gröt!

Hihi ja, idag är jag glad! Gud så mitt humör pendlar, men jag uppskattar alla mina toppar. Just idag mår jag ovanligt bra haha, och det är så skönt! Hoppas det varar i någa dagar :) Ute skiner solen och jag har precis ätit havregryns gröt med mjölk och lingonsylt, kan inte bli mycket bättre just nu!

Sitter här och känner mig alldeles varm och mätt i magen, härlig känsla det där, och lite exta speciell med gröt i magen tycker jag, lite varmare, mjukar på något vis haha! Jag har provat på många olika grötar (säger man så? en gröt - flera grötar? gröter? grötisar? haha) men det är nog den gamla hederliga havregrynsgröten som vinner tillslut. Den och mannagrynsgröt, sen är ju risgrynsgröt ofantligt gott med kanel och sirap, men det tar så lång tid att laga, och den köpta är ju inte god! Havregrynsgröt är ju oslagbart, bara man haft i salt i gröten under kokning, annars är den värdelös. Men just att den är så nyttig, enkel att göra och god gör den till en favorit!

Nej nu ska jag "smälta gröten" och sen blir det en promenad i det fina vädret.
Ha en fin dag alla! :)

Tror jag kommer explodera

Konstig känsla där inuti. Jag vet inte varför och jag vet inte hur den kom dit, men den vill ut. Dock har känslan en benägenhet att envist sitta fast, jag får inte bort den. Tristess? Ångest? Drömmar? Vad är det för något, djupt där inne? Kanske borde jag typ... skrika lite och få ut lite känslor... Fast näe, det skulle nog se lite konstigt ut, fast bara lite.

 

Hur ska man göra då? Och framförallt, hur får man reda på vad det är för känsla? Tror att det är en blandning av skolplugg och den stress och ångest som den medför, en inre konflikt och känslan av att vara aningen... socialt efterbliven haha. Typ så, om man ska försöka sätta ord på det hela! Men ser vi överlag så är allting faktiskt inte så jäkligt just nu, det är nog mest skolan. Usch, vill bara skolka skolka skolka, men hur långt kommer man då i livet? 


Litchi

Konstig liten frukt egentligen. Såg dem på ICA häromdagen och var bara tvungen att köpa några för att prova. Små, persokifärgade och lite taggiga på något vis. Jag tycker de är goda, de smakar faktiskt nästan lite som grapefrukt! Men konsistensen är lite konstig, och jag äter helst bara en åt gången, de har en tendens att smaka lite konstigt om man äter flera, i alla fall blev det så för mig. Men spännande, och helt klart värd att prova! De innehåller inget som är speciellt nyttigt och nödvändigt och är inte heller särskilt miljövänliga ur transportvinkel, men säg mig, hur mycket annat finns det inte som är onödigt, men kanske lite gott? :)



Jag ska skriva en bok.

Ja, jag kom precis på det. Eller naturligtvis har jag vetat det länge och även planerat för det, att skriva en bok. Jag har gjort många försök, börjat på olika historier men nu vet jag vad min första bok ska handla om. Den ska handla om mig. Det ska vara en bok om mitt liv. Kommer bli en jobbig bok att skriva, men jag ska inte börja på riktigt fören i sommar. Ett helt sommarlov. Det kommer gå bra, och även om jag misslyckas, så kan det vara bra att försöka, ännu en gång till. Jag tror det är bra att bearbeta och repetera händelser i sitt liv. Även om jag redan skrivit ned så mycket så skadar det inte att skriva lite till, skriva allting ännu en gång. Alltid kommer man på nya saker, kan se på händelser ur nya synvinklar och kanske tolka saker och ting som skett på ett helt nytt sätt. Få mer förståelse, eller kanske tvärtom, ännu mindre förstå hur och varför allt i mitt liv blivit som det blivit.

Hm... Jo, en bok ska det bli!

Gravid

Haha okej rubriken kan missleda. Jag är inte gravid hah, men jag tycker det är vackert med gravida kvinnor! Det är något speciellt, som en liten gloria runt dem på något vis. Och så naturligtvis hela grejen med att liksom skapa ett barn till världen. Okej jag kanske låter lite mystisk nu haha, men jag kan inte förklara det bättre. I alla fall, jag sitter inte och googlar på "gravida kvinnor" direkt, utan bilden nedan hittade jag av en slump. Men oj! Så häftigt det ser ut. Att man kan se foten och till och med små tår, jag tycker det är helt fantastiskt!

Nog för att jag helt ärligt längtar till den dag jag får vara gravid, så ska vi inte glömma allt det äckligt jobbiga med att vara gravid. Typ som själva födseln, ont i ryggen, viktuppgång, bristningar, illamående, ständig bergochdalbana på humöret osv osv... Haha, men det är vackert!!


......nej!!

Okej nu började jag tänka. Haha okej jag tänker väl hela tiden, eftersom jag förhoppningsvis har en hjärna... Men! Det jag kom att tänka på att jag är arg. Jag är hård, jag är envis. Jag är en sån tjej som ingen får trampa på, jag säger ifrån när det blir för mycket, jag tar ingen skit. Varför ska jag behöva sätta lösenord på min blogg för att en viss människa inte kan lämna mig ifred?! Varför ska jag behöva backa undan och gömma mig? Näe, någon måtta får det allt vara på det hela!

Jag får be om ursäkt till alla er som nu frågat om lösenord och användarnamn till låsningen av min blogg - för jag tänker bannemej inte låsa den. Vi bor i ett land som kallas Sverige. Vi skyddas av många olika lagar och en av dem är yttrandefrihetslagen. Jag får skriva vad jag vill sålänge jag inte direkt kränker/hotar någon, och så korkad är jag inte att jag skulle skriva sådana saker här. Men det här är hur vi än vrider och vänder på det, min blogg. Min blogg där jag skriver det jag tänker på, det jag äter, det jag känner eller saker jag varit med om. Ett ställe där jag kan skriva av mig, dela med mig till mina vänner och alla andra som är intresserade av att läsa.

Vill du inte läsa min blogg, vill du inte veta vad jag skriver och vad jag tycker om saker och ting? Enkel gåta att lösa, läs inte! Gå inte in på min blogg om du retar upp dig över det jag skriver, det är helt frivilligt, ingent tvingar dig. Det är det som är det underbara med bloggar, allt är frivilligt och helt på ens egna villkor. Så ja, nur har jag det sagt - och det var väldigt, väldigt skönt. Vi firar det med en "bra" låt, tycker jag! Låten kommer från en av mina absoluta filmfavoriter, Ratatouille! En liten låt som kanske spelas på mitt café en härlig dag i framtiden? Haha! :)





Hallonte!

Sitter här i min morgonrock och är på bra "morgonhumör" faktiskt! Om man nu kan kalla det morgon då klockan sakta men säkert börjar närma sig elva... Men jag har faktiskt, faktiskt varit vaken sen innan nio! Men helt ärligt, vad är det för mening med att ha en ledig dag från skolan om man inte tar vara på den? Och att ta vara på dagar kan man göra på olika sätt! Jag ska ta vara på den här dagen hur som helst och planen är följande:



<3


Undrar varför...

Ligger här och degar i min sköna soffa under ett fluffigt täcke och tänker på lasagne! Haha, av allt i världen... Det jag tänker är att hur kan det komma sig, att lasagnen är så mycket godare kall/ljummen när den fått stå någon timme? Alla smaker, konsistensen - allt - har liksom blivit så mycket bättre! Kanske borde man äta all mat lite halvljummen eller kall? Kanske blir all mat mycket godare då?

 

Fast i och för sig... Med tanke på att det bara för någon dag sedan var -23 grader så vill jag nog i alla fall ha min soppa varm, nåväl, i alla fall så länge det är vinter och kallt. Men, under sommaren kommer jag nog utforska det här med kall mat lite nogrannare haha. Åh, jag är nog allt lite galen! :)

 


Uh, ursäkta?

(min mail: [email protected])


Kommentar från mitt inlägg nedan

"Så vitt jag förstår har du fått precis som du vill. Du bor med din älskade pappa som du avgudar över allt annat. Du har fått precis som du vill din pappa har ensam vårdnad, du avgudar honom, du bor kvar i ditt hus med din pappa han är ju både din far och mor precis som du vill. Det som är märkligt är att du fortsätter att hänga ut din mamma och ditt hat mot henne här i din blogg, du behöver inte på något sätt fundera över henne; du har fått det precis som du vill och hon kommer absolut inte att ha någon som helst kontakt med dig. Försök att förstå att de ställningstagande du gör när du är 17 år också får konsekvenser för dig själv och andra. Njut nu i stället av det liv du så innerligt önskat med din pappa och dina vänner och sluta och häng ut din mamma (min vän) på detta sätt."

Ursäkta men vill du något? Har jag ens nämnt hennes jävla namn? Tror du jag vill ha något med henne att göra? Allt som sker i mitt liv och det jag mår dåligt över har inte något med henne att göra. Och du, det är så jävla tydligt vem det är som skriver, ingen normal frisk människa skulle skriva sådär. Skrattretande och patetiskt, det är vad det är. Tror du att du känner mig? Vill du framföra något budskap? Tror du att allt i mitt liv enbart kretsar kring min jävla "mamma"? Jag har ett liv och jag har många, många fler problem än de hon orsakat.
Egocentrisk och sjuk.
Vous avez tourné en un monstre.
(förresten, du vet väl att det finns något som kallas ip-nummer? idiot.)

Tankar.

Varje gång man tror det gått över, blivit lite lättare så slår det tillbaka, hårdare än aldrig förut. Det räcker med att bara sätta på en sorglig låt, sluta ögonen, tänka på det och tårarna börjar falla. Fantastiskt, det där med tårar, att de aldrig tar slut. Så mycket som jag gråtit i mitt liv, speciellt de senaste två åren, de borde tagit slut flera gånger om. Kanske har de det? Kanske är det sorgen som fyller på tårlagret? I så fall räcker de länge till, de räcker om och om igen, det finns inget slut.

    Jag säger hela tiden att jag ska ta tag i mig själv, räta på benen och fortsätta gå. Bli glad, bli lycklig, komma vidare i mitt liv. Men det är som en enda stor magnet som bara drar mig tillbaka. Jag hålls fast i mitt svarta hål, det vill sluka mig helt och håller. Än har avgrunden inte fått tag i hela mig, men det känns som att för varje gång jag gråter, sliter den åt sig ännu en bit av min själ. Hur mycket själ finns det i en människa? Hur många bitar kan egentligen rivas bort? Kanske vaknar jag bara en dag utan själ. Istället för att finna smärta och sorg inom mig, finna ingenting. Bara ett tomt hål, som en levande död.

    När ska jag sluta plåga mig själv? När tar allt detta djävulskap slut? Kan jag bestämma själv? Jag undrar, ideligen undrar jag, frågar mig själv så många frågor, men det finns inga svar. Det finns bara sorgsna suckar, som återspeglar min själ. Jag finner bara obalans i livet, ingenting går som jag vill och det pendlar ständigt mellan allt och inget. Om det ändå fanns en gud, åh vad jag skulle be den om hjälp. Men nu finns det inget sånt, det är bara påhitt för att lugna människans vilsna själ, förmildra vår rädsla för att dö. Är jag rädd för att dö? Nej. Jag vet inte vad rädsla är, och jag vet inte vad döden är, varför ska jag vara rädd för något som jag inte vet vad det innebär? Vara rädd för ovissheten, när jag inte längre kan skilja på rädsla och lycka, hat eller kärlek? En förvirrad själ, det är vad jag är.

    Vissa vill kalla mig stark, ”du är så stark som klarar det här Frida”, jag har hört det från er, ni säger det till mig när jag ska tröstas. Men är jag stark? Vad är styrka? Är det att låtsas som ingenting och fortsätta sitt liv med ett leende på läpparna, hålla upp en mask och gå vidare? Eller är det att ramla ihop, falla in i sitt mörker för att gråta och vara ledsen, visa sitt sanna jag och hur man mår? Finns det något rätt och fel? Jag tycker inte det. Livet är bara en enda lång och komplicerad gåta, det finns inga måsten, inga rätt och inga fel. Vill jag ge upp och dö, så gör jag det, vill jag leva och skratta, så gör jag det istället. Ingen har rätt att döma mig, säga ”nej så får du inte göra Frida, sluta”. Ni kan inte styra mig, ingen kan. Jag är min egen orkan, min egen öken. Mitt liv är omslutet av mörka moln men även solsken, för efter regnet kommer solen, visst? Förr eller senare kommer solen, förr eller senare…

    Vintersol. Vart är du? Varför lyser du inte på mig? Kom hit! Lys på mig, jag vill ha dig här! Omfamna mig, se mig, sprid ditt ljus över min bleka själ! Jag behöver dig! Jag visar mina sår, mina brister, mina sorger. Låter dem blöda fritt trots att det svider. För jag orkar inte låtsas, vill inte spela några spel. Är trött på lögner och leenden som inte betyder något. Är trött på att fatta beslut, är trött på att skratta fast jag inte är glad. Vill bara vara jag. Men vart är jag? Varför hittar jag inte mig själv? Hur kan det vara så otroligt svårt? Är min själ verkligen så stor, att jag drunknat någonstans därinne i mörkret? Jag vill upp till ytan, jag vill andas. Syre. In i mina lungor, ut i mitt blod, liv till mina muskler, koldioxid när jag andas ut. Jag är levande, jag lever.


RSS 2.0