Här var det tomt!

Snart kommer uppdateringar, skall bakas tårta med hemgjord sugarpaste och smörgåstårta inom kort. Vi hörs på söndag!

Frida

 

Trouble is her only friend, and he's back again
Makes her body older than it really is
And she says it's high time she went away,
No one's got much to say in this town
Trouble is the only way is down, down down

As strong as you were, tender you go
I'm watching you breathing, for the last time
A song for your heart, but when it is quiet
I know what it means and I'll carry you home,
I'll carry you home.

If she had wings she would fly away
And another day God will give her some
Trouble is the only way is down, down down.

As strong as you were, tender you go
I'm watching you breathing, for the last time
A song for your heart, but when it is quiet
I know what it means and I'll carry you home,
I'll carry you home.

And they were all born pretty in New York City tonight
And someone's little girl was taken from the world tonight
Under the stars and stripes

As strong as you were, tender you go
I'm watching you breathing, for the last time
A song for your heart, but when it is quiet
I know what it means and I'll carry you home,
I'll carry you home.


Baga baguette i gryningen

Ja, ni läste rätt! Jag ska bak baguett, i gryningen. Det vill säga, tidigt imorgon, närmare bestämt klockan 05.00, prick. Om inte lite tidigare, till och med. En beställning, sex baguetter till klockan 09.00. Vad gör man? Bakar såklart, är det värt det? NEJ. Men, jag har inget bättre för mig, så varför inte!?

Vi får väl se hur detta slutar, kanske hittar beställaren en sovandes Frida med deg i hela håret, snarkandes i degbunken... Eller så blir bröden extra krisipiga, smakrika och goda, bara för att jag lagt ner så mycket arbete (och offrat så mycket av min skönhetssömn), för att baka dem! :)


Kanelbullebak!

Värmen är ibland snudd på olidlig, men jag älskar sommaren! Visst behöver man ändå ta en paus då och då från gräs, sol och blå himmel. Vad passar då bättre än att baka kanelbullar? Jag tycker dessa traditionella bullar är väldigt somriga, trots att de passar att mumsas på året runt, och inte minst i Oktober, då även kanelbullens dag äger plats. Idag testar jag en ny fyllning, vi får se om den blir god! Blandar lika delar smör, riven mandelmassa och marsankräm med vaniljsocker, strösocker och kanel!


Italiensk salladsdressing

Vanligtvis brukar jag inte köpa färdiga såser och dressingar osv. Men, denna är väldigt god, och med en mycket väl godkänd ingredienslista! Mer färska grönsaker till folket med god dressing! Det är nu man ska passa på att frossa i sallad, tomater och gurka. Såväl hemodlade som från affären, om man inte har ett litet eget land eller kruka att påta i!


Avokado, soltorkade tomater. Hemodlad plocksallad.
Tomater i klyftor. Ekologiska oliver.


En mycket god, lite lätt syrlig dressing, som även är söt.
Lagomt kryddad, och speciellt god på vanlig isbergssallad eller plocksallad.
Ringla över och njut!


Min sommartårta

Till midsommar gjorde jag denna tårta, mycket enkel, fin och god. Som vanligt, de bästa bottnarna, denna citronkräm och en påhittad variant av chokladmousse. Täckte med grädde och dekorerade med mandelmassa som jag färgat blått, och fina prästkragar från en blomstrande äng. Jag älskar sommaren!




Tonfiskomelett

Nej nu måset jag ta tag i mig själv. Dags att äta lite nyttig mat, på rätt tider, och kanske idag kliva upp ur sängen? Ja, jag är fortfarande sjuk, måste nog besöka farbror doktorn snart för att gå till botten med detta, jag vill inte få lunginflammation. Nyttig mat och vila är vad min kropp vill ha nu, och nu ska jag inte bara vila, utan även ge den sin nyttiga mat :o) Till brunch idag blev det smaskig tonfiskomelett med soltorkade tomater. Gott!


1 portion
2 ägg
½ dl mjölk, cirka
salt & svartpeppar
½ tsk smulad timjan
½ burk tonfisk
2 soltorkade tomater i vinäger

1. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar.
2. Värm upp en liten stekpanna, lägg i en klick smör. Sänk värmen till 2an. Häll i äggsmeten.
3. Stek som en omelett, låt lös smet rinna ut till kanterna. Dela sedan omeletten på mitten och vänd den upp och ned.
4. Smula över tonfisk, skiva de soltorkade tomaterna och lägg på dem. Ringla över lite vinäger från tomatburken. Lägg på ett lock och låt omeletten stå någon minut med plattan avstängd.
5. Häll över omeletten på en tallrik när tonfisken blivit varm, och ät!

Ibland blir man glad

Viss musik blir jag så glad av. Denna låt med R Kelly får mig att bara sluta hålla på och trassla med maten och bara älska mig själv och njuta av livet. Kämpa på alla som har det svårt! <3


Jag lever! (men det är knappt...)

Hej alla fina, underbara och snälla läsare!
(kan ju säga hej till er som är lite småelaka också, men det blir inte ett lika glatt hej...)
Nu är jag hemma från Peace And Love, sveriges största festival. Fem underbara dagar spenderades i Borlänge med massor av härlig musik, fest och alldeles för lite mat... Värmen var ibland snudd på olidlig, och på lördagen låg jag mestadels av tiden i tältet och svettades med 39,5 i feber. Men så går det när man går vilse, mitt i natten i bara klänning. Det är märkligt egentligen, på dagarna är det så otroligt varmt, men på natten är det läskigt kyligt.

Hur som helst, så har allting gått bra. Nu har jag varit hemma i två dagar men känner mig inte alls utvilad, kan ju bero på att jag blivit riktigt sjuk igen. Kan det vara någon elak bakterie i min kropp som bara vägrar att ge sig? Hur som helst så hoppas jag att den ger sig snart, för jag vill hinna njuta av denna underbara sommar, och orka laga mat och baka, såklart!


Älskade lugna camping.
Såhär rent, fint och gott om plats fanns det då inte på den "vilda" campingen!


Frida nr 1 ligger i skuggan och trivs.
Vi låg alla i skuggan, solen var så sjukt varm!



Jag försöker se lite pigg och söt ut, kl 6 på morgonen...


RSS 2.0