Munsår + äta = inte bra

Okej, såhär är det. Munsår är inte kul! Speciellt inte att ha det i flera, flera veckor och det vägrar att läka. Speciellt inte heller när det inte riktigt är ett munsår heller, utan sitter liksom som på kinden, precis brevid läppen, precis i mungipan.

Och, eftersom såret sitter precis i mungipan, och håller på att läka, går det inte så bra att öppna munnen. Inte bra alls rättare sagt. Att skratta, är en fruktansvärd plåga. Och äta, speciellt fil och weetabix, är en ännu värre plåga. Haha, gud vad jag kände mig som en 80-årig invalid när jag åt frukost här om dagen. (Inget illa menat åt alla 80-åriga invalider!)

Närmar mig med skeden, fil och weetabix på skeden, öppnar munnen till maxgräns (dvs. typ ett litet, litet hål för sen gör det för ont), tar in skeden i munnen som vanligt, men det GÅR INTE. Det tar stopp. Filen rinner på sidorna om kinden istället och jag får liksom skynda mig att sörpla i mig filen och weetabixen. För skeden går INTE in i munnen... Hej kom och hjälp mig. Kände mig totalt freaky.

Kan ju säga som så att jag inte åt någon skollunch den dagen. Veg. nuggets och currysås - det hade sett fint ut det, när jag inte ens kan öppna munnen och få in maten.

"Hej jag heter Frida och jag är 3 år, går på dagis, har currysås på hela kinderna och kan inte riktigt få in nuggetsen i munnen. Fröken kan du hjälpa mig att mosa maten?"

Köttbulle.

Hej jag heter Frida och jag är en köttbulle. Jag tycker mycket om att rulla fram, men ligger helst still på ett varmt ställe och gottar mig. Gärna tillsammans med en klick brunsås eller ketchup.

Jag har inte alltid varit en köttbulle. Förut var jag en spagetti. Faktiskt.


Pendla.

Trött. Huvudverk. Less.

Men nej, man slutar klockan tre, måste vänta på tåget i 2 timmar. Kommer hem sex.

Skitroligt, verkligen. INTE.

Ingen lägenhet hittar vi heller. Värdelöst.

Svar på kommentar

Anonym: Varför ska du hålla på med att banta? :/ det är farligt att håla på såhär när man är så pass ung och växer!

Svar: Ja, det kan vara farligt om man gör det på fel sätt. Men just nu behöver jag gå ner några kilon och jag behöver börja röra på mig, så är det bara. Var inte orolig för mig! Jag vill bli vältränad och få energi och livslust igen. Och för det måste jag träna hårt, det finns ingen enkel sidoväg haha. Om det fanns skulle jag lätt valt den! Men, jobba hårt och få belöning, det är så det funkar.


Träning v.35

Måndag: Promenad 1 mil + 10 min pilates abs.
Tisdag: Jogga/powerwalka 4,5 km + 10 min pilates abs
Onsdag: Läger med skolan aktiviteter + prom 5 km. Cykla 1 mil.
Torsdag: Läger med skolan prom. 5 km + aktiviteter
Fredag: Gymma
Lördag: Promenad 1 mil + 10 min pilates abs
Söndag: Promenad 1 mil + 10 min pilates abs

Nu jävlar sätter vi igång! Ska bli roligt, sjukt jobbigt, svettigt, drygt, engergikickande men framförallt: Ge resultat i såväl prestationsförmåga, kondidion och kilon.

Halleluja Goat.

Jag vet inte vad jag ska skriva. Åh, snacka om att jag förstört min blogg. Men spelar roll. Så mycket annat är också förstört. Nej. Nu ska jag fanemej äta bättre, börja röra på mig igen och bli smal. Sen får vi se vad som händer. Hejdå


One More SliceDenna härliga bok har varit ute ett tag nu, men det var inte förens idag jag tog mig till Åhléns och verkligen kikade igenom boken. Ser rätt lovande ut med pizzor, cheesecakes och annat gott. Dock är jag väl egentligen inte i behov av en ny bakbok, och pizza behöver jag faktiskt inget recept till - jag tar det jag tycker är gott. Men Leila är underbar och det är aldrig fel med inspiration, så förr eller senare kommer denna bok hamna i mina händer. Dock inte än på ett tag.

Någon som har köpt den?

 


fanfanfanfanfan.

jag orkar inte mer.

Och nu då?

Jag har ingenting roligt att skriva, har ingenting alls att skriva.
 Ligger i min säng hela dagarna med musik i bakgrunden.
Försöker kväva mina tankar, men det går inte.
Vad fan är det som händer med mig?


2007, trodde jag visste vad smärta var då
men det visade sig att jag inget visste


som skrivet av mig.


I dont think she understands the sacrifices that I made
Maybe if this bitch had acted right I wouldve stayed
But ive already wasted over half of my life I wouldve laid
Down and died for you I no longer cry for you
No more pain bitch you
Took me for granted took my heart and ran it straight into the planet
Into the dirt I can no longer stand it
Now my respect I demand it
Imma take control of this relationship
Command it, and imma be the boss of you now goddamnit

And what I mean is that I will no longer let you control me
So you better hear me out this much you owe me
I gave up my life for you, totally devoted to you while ive stayed
Paved for all the way this is how I fucking get repaid
Look at how I dress fucking baggy sweats, go to work a mess
Always in a rush to get back to you I aint heard you yet
Not even once say you apreciate me I deserve respect
I've done my best to give you nothing less than perfectness
And I know that if I end this I'll no longer have nothing left

But you keep treating me like a staircase its time to fucking step
And I wont be coming back so dont hold your fucking breath
You know what youve done no need to go in depth
I told you, youd be sorry if I fucking left
Id laugh while you wept
Hows it feel now, yeah, funny aint it, you neglected me
Did me a favor though my spirit free you've set
But a special place for you in my heart I have kept
It's unfortunate but its

fast skrivet av Eminem - 25 to life

Maja <3Bästavän. Utan dig hade jag inte fungerat. Jag hade inte andats, skrattat eller gråtit. Älskar dig massor. Oavsett vad som händer, du kommer alltid vara bästavän.

Adam Tensta

Kan inte sluta lyssna. Tänk vad musik går i perioder, från dag till dag, vecka till vecka. Det underbara med musik. Finns alltid nytt att lyssna på, gammalt att gå tillbaka till. Och det tar aldrig slut. Love it.Orolig

Inte rört en pensel på hela sommaren. Har inte dragit ett streck på ett papper. Inte heller tittat på en tavla, eller blandat en färg. Jag går bild och form, och i höst väntar ännu fler bildkurser. Varför hamnar jag alltid fel? Varför gör jag alltid fel?


Jag går misstagens väg, istället för att stanna upp och titta på vägskyltarna. Om jag inte varit så blind. Jag hade sett så mycket mer. Hjälpt mig själv. Med mer än skolan, med så mycket annat. En svart hinna framför mina ögon, men jag fortsätter att gå. Bara gå...gå...gå...


Så ni vet:

Jag kommer troligen skriva här lite då och då, men det kommer inte längre vara enbart en matblogg, vilket det inte varit på länge heller. Kommer nog inte komma upp recept här på länge, utan mest tankar och liknande. Hoppas ni vill kika in ändå, och fortfarande kan njuta av mina gamla recept.

Nu får ni läsa receptet och alla ingredienserna i Fridas liv istället. Ett riktigt hopkop av något skämda grönsaker, svett, blod och tårar. En bubblande gryta med för lång ingredienslista. Men ibland bara en tom tallrik, och en ensam tår. Ibland full av glädje, goda vänner och choklad. Ibland bara jag. Jag jag jag. Precis så som jag är. Varken mer eller mindre.


Snart dags igen

Snart dags för skola och annat.
Känner mig osäker.
Tvivlar.
På det där andra.
Men.
Det funkar.
För det m å s t e funka.


Ett onödigt sommarlov senare, fortfarande samma gamla Frida, men en helt annan blogg. (kanske en helt annan Frida också...) Vad hände? Jag vet inte, jag tappade lusten. Jag lagar knappt mat längre. Jag gör knappt något alls längre. Känns ibland som att jag knappt ens lever. Men snart går vi tillbaka till verkligheten, till tidiga mornar, skola, träning och framförallt, regler och struktur.


Nånting tar slut - något annat börjar.


Pallar inte

Jag är så jävla ointresserad av mat och bakning som man kan bli just nu.

Den här skitbloggen får läggas på hyllan, kanske för ett tag, kanske för evigt. Jag pallar inte.

Det mesta är bara blä just nu.

Tårta med sugarpaste
Ingredienser
1msk gelatinpulver
4msk kallt vatten
1msk matolja
1½ dl vit baksirap
ca 15 dl florsocker

1. Lägg gelatinpulvret och vattnet i vattenbad över en kastrull med sjudande vatten.
2. När gelatinet har löst sig helt i vattnet, häll i oljan och sirapen, vispa samman.
3. Häll upp florsockret i en stor skål och häll i vätskeblandningen.
4. Blanda sedan för hand eller med en hushållsmaskin, ej elvisp.
5. När blandningen är någorlunda fast och inte alltför kladdig, ta upp och knåda tills den är slät. Tillsätt lite mer florsocker om det behövs, men hellre för lite florsocker än för mycket.
6. Vira in degen ordentligt i plastfolie, förvara sedan detta mörkt i en lufttät burk och låt degen vila där någon dag innan den ska användas.
Förvaras i rumstemperatur och håller minst en månad.

Detta recept hittade jag på nätet och var superbra! Räcker till 2 tårtor och håller som sagt i en måndad, så det är bara att knåda på och spara i en burk. Väldigt bra att modellera med, blev så mycket roligare att göra både text och blommor med sugarpaste jämfört med marsipan. I fortsättningen kommer jag använda mig av sugarpaste, om man inte är ute efter marsipanens smak. Jag fyllde tårtan med vit chokladmousse och en gudomligt god passionfruktskräm!

Jag gjorde blommorna helt för hand, texten likaså. Dvs. jag använde inget fusk som "utstickare" och liknande. Det är väldigt lätt att designa en tårta om man har utstickare och rätt material, men är man riktigt duktig klarar man sig utan :o) Färgade gjorde jag med vanlig karamellfärg med hjälp av en bommuls...pinne? Eller vad kallar man dem? Öronrensare? Haha! En sådan i alla fall, fungerade finfint.
RSS 2.0