När det är jobbigt igen.

Då vill jag bara gråta. Gömma mig under täcket och försvinna. Kanske aldrig komma tillbaka. När ord inte räcker till får musiken tala. Den är min vän.

Mumford And Sons - White Blank Page

Norah James - Youve Ruined Me Now

The Fray - Heartless

Jeff Buckley - Forget Her

Julmarknad

Har stått några timmar på stan idag med min klass i och med vår lilla försäljning på julmarknaden! Det gick väl sådär, tror vi gick back nästan... Men, trevligt hade vi! Dock frös man häcken av sig!! Galet kallt, brr.. Hur som helst var det mycket mysigt med julmarknad, alla som sålde lite olika roliga saker, alla tända ljus, glögg som doftade ljuvligt, men framförallt - gemenskapen!

Nu sitter jag hemma hos min kära vän Lotta och värmer mig med en kopp te... Det komiska är dock att Lotta inte är här! Rättare sagt är ingen här, haha, sitter här helt ensam i en annan familjs hus. Men så kan det gå när man bor långt borta och inte har någon buss hem! Men det går bra ändå, de kommer ju hem om ett tag :) Tills dess ska jag kanske försöka plugga lite, vi får se!

Pumpat mina....muskler!

Har äntligen gymmat! Är så glader! Har längtat som en galning, nu är jag fri från förkylningen (nästan) och kan äntligen spendera tid i gymmet. Skall nog försöka pricka in tre gånger i veckan, nåväl, två i alla fall! :)

Idag körde jag främst armar ogh mage, då det är där jag är svagast just nu - så var det verkligen inte förut... Dock har skolgymmet inga bra vikter, finns inga hantlar över 5 kg, och det suger ganska mycket. Jag skulle kunna ta 7-10kg på hantlar... Men men, får se om jag kan lösa det på något sätt! Finns ju alltid lite maskiner att använda, men jag gillar främst skivstång och hantlar, vet inte varför.


Skulle vara roligt att ha någon att träna tillsammans med, såatt man kan pusha varandra! Sen är det alltid skoj att bara ha någon att prata med. Får försöka dra med någon vän, kanske Lotta är sugen?! :)

För övrigt har jag funderat på att skaffa ett gymkort i den lilla hålan jag bor i, och isåfall träna pass 19.15 några kvällar i veckan, är bodyattack, bodypump och bodycombat som erbjuds och så finns ju naturligtvis ett stort gym. Ett årskort kostar 3750:- och frågan är bara om det är värt det, när jag lika gärna kan träna i skolan? Fast det blir naturligtvis sämre och mindre intensiv träning i skolan - och så är det alltid roligare att träna i grupp.. Hm, vi får se hur jag gör, och om jag har råd...

 

 


Less!

Äh, jag tar en banan och lite jordnötssmör, sköljer ner det med en stor kopp chokladmintte. Dagen har sugit, men gott smakar det!


Erkänner min crush!

Okej då... Får väl erkänna att jag nästan har min första kändiscrush. Fast ändå inte - för jag är faktiskt realist. Så det är ingen crush-crusch... Han är bara söt! Fin! Underbar! Jättegullig! Fast sen kan det ju bero på att han kan trolla också, och har världens bästan humor, alltid är klumpig - men ack så underbar. Fast, det måste understrykas att: han är bara så i tv-serien Merlin. För övrigt har jag ingen aning hur människan är, men jag hoppas att han är lite likadan i verkliga livet! Hihi :)Pojkens namn är då inte Merlin, fastän han heter det i min älskade serie. Han heter Colin Morgan - och nej det är inte okej att reta hans öron. De är gulliga förstått!? Jag menar - hur kan man inte tycka han är supersöt??(Det var allt för mig. kan för övrigt informera omatt jag nyss råkade nysa rakt ner i min tekopp.
Visserligen var tet nästan slut, men detär jättegott och jag sörjer det nu lite...
Jädrans förkylning!!)


Herregud. Lyssna!!!

Hittade precis denna låt. Herrejisses säger jag. Alla mina åsikter i en och samma låt, lyssna om och om igen - och läs texten! Förstår inte hur man kan rösta på SD, vara rasist eller nasict. Nej gud, kan inte ens formulera mina ord. Denna låt har allt!
Jag fick ett brev ifrån SD, bara härom dagen
Jag öppna och läste - icke!
För jag såg att de var suckers, bara från omslaget
så ni kan sluta att skicka,
Eran hatkampanj, eran reklamkampanj
vi vet redan att de leder till gaskammarn.

Och vi skulle ge er Sverige tillbaka (VA?)
'vi vill skicka folket tillbaka' (VA?)
Så jävla ologiskt och ogenomtänkt
Som om ni hade patent på vad som kallas svenskt
Svenskhet förändras ständigt och jämt
Och har gjort så, enda sen den dagen Sverige fick en
gräns.

Ge oss Sverige tillbaka, jag snackar om hela kakan
Ge oss Sverige tillbaka, ge inte bort det till nån
Sverigedemokrat va?
Ge oss Sverige tillbaka, som det var innan de började
hata
Vi tar Sverige tillbaka, vi valurnan och ute på gatan!

Rassar och Nassar precis vid gränsen
Som Kjaersgaard, Jimmie Åkesson och Siv Jenssen
Visst är det hemskt, men samtidigt härligt
att ni tycker mångfalden är så förfärligt
så besvärligt, Sverige i många färger
Blundar hellre än att se er om i världen

Men dölj era budskap väl, era kräk
Beyond logotypen ni är vad ni är.
Och det värsta som kan hända är väl det som redan
händer
Att massa nya svenskar härstammar från andra länder

Men all denna rädslan, okunskapen
Det är ett trubbigt vapen, för vad finns kvar sen?
Sverigedemokraten är skev i basen
Claimar rätt till Sverige, och vill ha tillbaks den.
Vad blir kvar i ditt fosterland utan invandrare
Det är som ett fartyg utan ett ankare.

Vem städar dina golv? Vem ska göra din kebab?
Vem ska göra mål i VM? Vem ska köra ambulans?
Vem ska vidga dina vyer? Vem ska lära dina barn?
Vem ska föra Sverige framåt när du bara vill tillbax?

Ge oss Sverige tillbaka, jag snackar om hela kakan
Ge oss Sverige tillbaka, ge inte bort det till nån
Sverigedemokrat va?
Ge oss Sverige tillbaka,
som det var innan de började hata
Vi tar Sverige tillbaka, vid valurnan och ute på gatan

Jag vill inte ha era traditioner, jag vill inte ha eran
`trygghet´
Jag vill inte ha eran definition av det ni kallar
svenskhet x2

Ge oss Sverige tillbaka, jag snackar om hela kakan
Ge oss Sverige tillbaka, ge inte bort det till nån
Sverigedemokrat va?
Ge oss Sverige tillbaka, som det var innan de började
hata
Vi tar Sverige tillbaka, vid valurnan och ute på gatan

Ge det tillbaks....


God drink: Vodka och apelsinjuice

Tänkte bjuda er på en liten drink som jag dricker ikväll. Nämligen vodka med apelsinjuice - utan vodka! Du blandar helt enkelt vatten och ekologisk apelsinjuice i koncentrat. Jättegott till popcorn.


(allt detta betyder egentligen: fyfan vad jag är less på tråkiga kvällar ensam)


Sugen på att baka!

Har verkligen lust att baka till helgen. Vill göra något som är lite juligt - men samtidigt vill jag inte börja förtidigt med julmyset. Hmm... Undra vad det ska bli! Kanelbullar känns lite uttjatat - men ogräddade är läskigt gott, haha! Kanske vara lite nyttig och baka ett bröd eller två? Åh, har verkligen ingen aning!

´
Ps.. Åh nu har jag kommit på vad jag skall baka! Kommer bli så jädrans gott och smeten är helt galet god... Blir myskväll ikväll! Ni får veta sen, hihi :)


Finns det något värre?

Nja, inte direkt. Inte just ni i alla fall. Att ha världens sämsta kväll där mått mått skit, haft pluggångest och massa andra ångestproblem. Sen vakna upp och så har man försovit sig så man missat bussen. Så jävla typiskt, det slår aldrig fel. Ska man någonsin försova sig så sker det alltid när man som minst behöver det. När man ändå skulle vaknat upp och mått skit - så blir dagen ännu värre... Om det nu finns en gud, eller någon alien eller nåt som styr den här världen så njuter den i alla fall av att plåga mig. Om och om igen. Nej, fyfan vad less jag är.


HOPPLÖSHET


Socialdemokrati - äh, släng dig i väggen!
Kan bara inte låta bli att göra ett litet inlägg om vår kära Mona Sahlin. Tycker socialdemokrati ibland är väldigt pinsam! De pratar om att minska löneklyftorna, att alla ska tjäna lika mycket. De är emot skyhöga löner, de vill skapa jämställdhet i samhället - alla är lika värda, och ska tjäna lika mycket! Jättebra! Verkligen, ett gott sett att se på saker. Men vafan håller de på med egentligen? Hur KAN man vara partiledare för socialdemokraterna, som står för allt det jag just skrev, och sedan ta ut en pension på 14 miljoner. FJORTON MILJONER!Minska löneklyftorna i samhället - jo pyttsan! Här är det verkligen mycket snack och lite verkstad som gäller. De vill gärna att andra ska avstå från höga löner, betala orimliga mängder i skatt - men när det gäller dem själva så visar de verkligen vilken dubbelmoral de har. När det gäller dem själva - då är det plötsligt okej att tjäna fantasisummor? Jag förstår mig inte på deras politik.

Vissa tänker säkert "ja men en moderat tjänar minst lika mycket" - JA, det gör den, men en moderat babblar inte lika mycket om löneskillnader och är inte lika mycket emot det. En moderats politik bygger inte på att bygga upp ett drömsamhälle där alla tjänar lika lite och betalar 110% i skatt - som de ville att Astrid Lindgren skulle göra... Det där står socialdemokraterna för - ändå tar de ut mångmiljonbelopp.

Nej, hade jag varit Mona Sahlin hade jag tacka nej till de där miljonerna - för det ska ju vara rättvisa i samhället, eller hur? Ingen ska ju inte tjäna mer än någon annan? Varför, oh varför, tar hon då med ett leende emot dessa belopp? Det kan man fråga sig. Kanske för att socialdemokrater som alla andra innerst inne är giriga människor som vill tjäna massor av pengar... Det tror jag i alla fall. Nej fy, skall man spela ett spel skall man sköta det med ärliga kort på bordet.

Jag vet att det här är en matblogg, men ibland kan jag bara inte hållar fingrarna borta från politik. Om ni inte förstått det redan så blir jag förbannad! Ni som läser det här kanske blir arga eller tar illa upp - då får ni göra det. Politik handlar om åsikter - och jag har mina!

Dagens mat, för en gångs skull! :)Mysigt inne


Stearinljus - åh vad det ger myskänsla!
Älskar att ha många olika lyktor osv. att ha dem i.


Mitt kära rum där jag häckar framför datorn,
timme efter timme....
Observera mina nyinköpta gardiner! Blev mycket nöjd minsann :)


Här sover jag varje natt. Mysigt och skönt!


Älskar min nya kudde! Den är lagomt julig och funkar att ha hela vintern
Ollie tycker också om den :)


Jag hatar att vara sjuk

Jag vill träna! Jag vill träna! Snyft! Tycker fan synd om mig själv, vill ju träna, komma i form igen. Så blir jag sjuk igen, med bara 2 veckors mellanrum typ. Hur fan ska man kunna bygga upp några muskler då? Och när jag är hemma och sjuk ligger jag bara i sängen och äter massa mackor - vilket jag inte borde. Åh, vad jag är trött på vad allt influensor och bakterier heter! Fy!

Sitter i alla fall och smyglyssnar på några nya låtar från James Blunt nya album, hoppas hela albumet kommer ut på spotify snart. Så här långt låter det riktigt bra, men måste lyssna in mig på låtarna lite först. Låter lite rockigare än vad han brukar producera, men det är alltid välkommet. Ska nog försöka ladda ner albumet, då har jag alla tre :D Och nä, jag laddar inte ner olagligt!

Krämig köttfärssås & Ris

Köttfärs kvar från middagen innan? Den första tanken som brukar slå en är nog köttfärssås, så var det i alla fall för mig. Men jag är trött på köttfärssås! Därför gjorde jag en liten annan variant, utan krossade tomater. Den var mycket krämig, mild och god. En sån goding att man skulle kunna äta den med sked framför tvn typ haha! För att variera serverade jag den även med ris, mycket lyckat! Gott till är en klicka creme fraiche och sweet chilisås - mums!

´
4 portioner
köttfärs av nöt
1 stor lök eller 2 medelstora
4 vitlöksklyftor
1 tsk vitlök & örter
1 tsk franska örter
1 liten burk lätt creme fraiche
2 msk sweet chilisås
1 dl köttbuljong, ekologisk!
1 msk tomatpuré
2 tsk balsamvinäger
salt & peppar
(3 dl ris + 5 dl vatten)

1. Hacka löken, presa vitlöken. Mjukstek i olivolja i en gryta några minuter.
2. I med köttfärs och kryddor. Stek tills köttfärsen är genomstekt.
3. Tillsätt creme fraiche, chilisås, tomatpuré, balsamvinäger, salt och peppar. På med lock och låt puttra.
4. Sätt på riset. Ät när riset är klart!

Värmande nyponsoppaKöttfärsbiffar m. rödvinssås och champinjoner
Mycket mumsigt recept som funkar både till vardags och helg. Vi åt denna igår då vi firade fars dag lite tidigt, det blev så mysigt på lördagskvällen att det fick bli då istället! Till denna rätt nästan måste man ha pasta, det passade så bra till. Så skippa ris och potatis - där med pasta! Okej... Dåligt skämt. Haha nej nu ska jag sluta flumma och slänga upp det här receptet till er istället. Muchos godis, så prova!


4 portioner
500 g köttfärs, nöt/lamm
2 kalla kokta potatisar
salt & peppar
1 tsk paprikapulver
2 dl mjölk
Rödvinssås
1 stor burk hela champinjoner
1 ½ dl rött vin
2 tsk mjöl
2 dl köttbuljong, ekologisk!
2 dl krossade tomater
1 msk tomatpuré
salt & peppar
1 tsk socker
1 tsk torkad basilika
(jag hade i lite oregano + franska örter också)

1. Pressa potatisarna och blanda köttfärsen till en smet. Forma till biffar.
2. Lägg en klicka smör och lite olivolja i en gryta. Stek champinjonerna i ca 5 min. Sätt ugnen på 180 grader.
3. Strö över mjölet och rör runt champinjonerna.
4. Tillsätt het buljong, rött vin och resten av ingredienserna till såsen. Låt puttra i ca 10 min.
5. Bryn köttfärsbiffarna hårt och snabbt i en stekpanna. Lägg dem i en smord form. Häll över såsen och stoppa in i ugnen i 15 minuter.
6. Koka pasta under tiden. Servera med ex. brocco.
Eftersom det är rött vin i maten passar det även med detta till - för er som tycker om vin.Älskade Pappan(Och gnäll inte över bilden. Den är jättesöt!)


Simpel böngryta med couscous

Stressig vardag? Sugen på vegetariskt? Sluta fundera på middagsmat till kvällen. Bara sväng ihop en böngryta och lite couscous, kan inte bli enklare. Det kan inte det.


Ingredienser 4 pers
1 tetra passerade tomater, 500g
1 tetra blandade ekologiska bönor
1 burk skivade champinjoner, stor/liten spelar ingen roll
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
Kryddor:
vitlök-örter, franska örter, oregano, paprikapulver
spiskummin, timjan (typ) - 1 skvätt av varje
½ grönsaksbuljongtärning + lite vatten
1 tsk socker

1. Hacka lök, pressa vitlök och stek i olivolja i en kastrull.
2. Tillsätt svamp  och kryddor. Stek lite mera.
3. Lös upp buljongtärningen i lite vatten i en kopp i mikron, häll i buljongen.
4. Låt puttra någon minut, tillsätt avsköljda bönor. Låt puttra typ 5 min.
5. Koka upp vatten i vattenkokaren. Häll couscous i en kastrull, slå över det kokheta vattnet och låt stå någon minut. Servera med grönsaker - broccoli och tomat är gott!

Passionfrukt och kokostårta

Gudomligt god passionsfruktkräm fick samsas med en annan supersmarrig kokoskräm i denna fina tårta. Idag fyller nämligen en av mina allra underbaraste vänner Lena 18! Så glad för hennes skull (och lite avundsjuk) :)

Tårtan var riktigt god och den fräscha passionfruktskrämen kombinerade den lite tyngre kokoskrämen superbra. Testa denna, ni kommer inte bli besvikna. Passionfruktskrämen går även utmärkt att använda som den är till ex. efterrätt. Galet god, helt fantastiskt, otroligt, superjättemegagod. Och nej, jag överdriver inte. SMAKORGASM!


Passionfruktskräm
4-6 passionsfrukter
1 dl socker
2 ägg
60 g smör

1. Gröp ut passionsfrukterna. Lägg passionsfruktköttet, socker och ägg i en kastrull.
2. Vispa samman och koka upp i några minuter.
3. När krämen tjocknat, tag av plattan och vispa i smöret. Låt svalna och för guds skull - glöm inte att njuta!

Kokoskräm
1 pkt philadelphiaost
60 g smör
drygt 2 dl florsocker
1 skvätt citonsaft
1 påse kokos ca. 100 g
2 tsk vaniljsocker

1. Se till att smöret är mjukt, värm det i mikron lite men det ska inte smälta.
2. Vispa samman alla ingredienser, förutom kokosen, till en jämn smet.
3. Rör i kokosen.


Jag kan fortfarande!

Kika in här imorgon så ska ni få se! :D
KRAM!


Avslappning

Jag och min kära vän Lena är hemma hos mig och gör (o)nytta! Bland annat lyssnade vi på en avslappningsvideo samt slappade i sängen. Avslappningsvideon var jättebra! Kändes verkligen i hela kroppen och jag rekommenderar den till alla er där ute i höstmörkret. Klicka på länken nedan för att lyssna, lägg er i sängen och njut!


http://www.youtube.com/watch?v=xEpTmvAsRTo&feature=related


Dagens gym

Haha jag brukar alltid vara ensam i skolans gym när jag gymmar på torsdagar, men idag var det måndag och jag har aldrig tränat på måndagar förut. Det var lilla ensamma jag, och sen helt plötsligt kom det in typ 6 st killar... De stirrade på mig hela tiden (kändes det som), jag hade jättefula kläder, uppsatt hår och värsta finnen i pannan. Var allt annat än kul kan jag säga, svettades som en gris gjorde jag också. Kände mig dock lite proffsigare än dem, de gick in och började lyfta vikter direkt utan uppvärmning, flamsade och höll på och typ efter en kvart gick några av dem ut?! Snacka om dålig träning, inte ens värma upp och träna så pass kort tid. Vad tänker de med egentligen?

Visst kan man träna kort och intensivt, men lite uppvärmning kan man väl ändå ge sin kropp? Man får mycket lättare skador om kroppen inte är i alla fall lite varm och blod och ledvätska börjat flöda litegranna... Så där knaprade jag allt ihop någon extra  liten "statuspoäng" haha, även om de var helt omedvetna om det!
Skulle verkligen behöva en personlig tränare
som skriker åt mig när jag ger upp för tidigt haha! 

DAGENS
3x12  
Ben: Knäböj  
7kg                                                            
Rygg: Hantelrodd
 5kg                                                                                                                   
Nedre rygg: Ryggresningar 
Mage: Curls, vågen, sneda situps
Triceps: Skivstång
7kg
Axlar: Axelpress maskin
Biceps: Biceps curl
5kg

(har aldrig påstått att jag är speciellt stark hahah... tror dock att jag skulle kunna öka en hel del på allt, är dock väldigt feg...)
(mage kör jag tills den inte orkar längre, alltså inte ett speciellt antal ex. situps per station)

Om Ollivers mössa :)

Jag har stickat mössan till min Ollie, och även en likadan till mig själv. Är lite lagomt stolt över det så tänkte att äh, varför inte ett blogginlägg? Haha :)


Observera att Olliver har rakad svans och bara en liten lejontoffs längst ut. Han har nämligen opererad bort en tumör 2 ggr på svansen. Men håret har såklart växt ut igen haha, så han ser inte ut sådär längre stackarn, han blev faktiskt lite mobbad!

Älskade, älskade Olliver

Efter fyra långa och plågsamma månader av saknad har Olliver äntligen återvänt hem! Han har varit spårlöst försvunnen och jag har både försökt förtränga det, men även gråtit i timmar. Olliver är min bästa vän, min lilla bebis, mitt livsljus, min styrka, mitt hopp, min gospropp - han är min!!


Jag är så otroligt, otroligt lyckig och glad. Kanske har turen äntligen vänt i mitt liv? Jag är så glad glad glad! Allting rullar på fint, jag mår helt okej, det händer roliga saker, jag får mvg i kurserna jag satsat på, vintern och julen närmar sig - men framförallt, jag har min bebis igen! :)

 


RSS 2.0