Köttfärsbiffar m. rödvinssås och champinjoner




Mycket mumsigt recept som funkar både till vardags och helg. Vi åt denna igår då vi firade fars dag lite tidigt, det blev så mysigt på lördagskvällen att det fick bli då istället! Till denna rätt nästan måste man ha pasta, det passade så bra till. Så skippa ris och potatis - där med pasta! Okej... Dåligt skämt. Haha nej nu ska jag sluta flumma och slänga upp det här receptet till er istället. Muchos godis, så prova!


4 portioner
500 g köttfärs, nöt/lamm
2 kalla kokta potatisar
salt & peppar
1 tsk paprikapulver
2 dl mjölk
Rödvinssås
1 stor burk hela champinjoner
1 ½ dl rött vin
2 tsk mjöl
2 dl köttbuljong, ekologisk!
2 dl krossade tomater
1 msk tomatpuré
salt & peppar
1 tsk socker
1 tsk torkad basilika
(jag hade i lite oregano + franska örter också)

1. Pressa potatisarna och blanda köttfärsen till en smet. Forma till biffar.
2. Lägg en klicka smör och lite olivolja i en gryta. Stek champinjonerna i ca 5 min. Sätt ugnen på 180 grader.
3. Strö över mjölet och rör runt champinjonerna.
4. Tillsätt het buljong, rött vin och resten av ingredienserna till såsen. Låt puttra i ca 10 min.
5. Bryn köttfärsbiffarna hårt och snabbt i en stekpanna. Lägg dem i en smord form. Häll över såsen och stoppa in i ugnen i 15 minuter.
6. Koka pasta under tiden. Servera med ex. brocco.
Eftersom det är rött vin i maten passar det även med detta till - för er som tycker om vin.



Kommentarer
Postat av: Forgman

Det där ser verkligen mumsigt ut, blev faktiskt lite hungrig. =)

2010-11-15 @ 09:17:58
URL: http://www.buildingbrainandbody.com/
Postat av: emelie

älskar champinjoner i köttfärssåsen!

2010-11-15 @ 21:42:48
URL: http://matomspunnet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0