.
Och Du. Du kan bara dra åt helvete. Din jävla fittjävel jag hatar dig så innihelvete. Hämta dina jävla kläder och ditt ruttna jävla skit så vi blir av med dig för en sista gång. För i helvete! Om det nu finns ett helvete så kommer du brinna där i evighetens tid, och jag kan fan lova att du kommer plågas tills du spyr!
Förlåt!
Zumba!
Undersök om de har Zumba på ditt gym - och prova isåfall!
Vit kladdkaka med saffran
Ser ni hålet mitt i kladdkakan?
Ollie lyckades hoppa upp på bänken och ta sig en bit haha :)
Fast han kanske hade en plan, för nu kan ni verkligen se hur härlig och krämig den är inuti!
Ingredienser
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
1 nypa salt
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran á 0,5 g
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smöra och bröa en form med avtagbar botten.
3. Smält smör, choklad och saffran i en skål i mikron.
4. Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör tillsist ner äggen. Häll smeten i formen.
5. Grädda i 10-15 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna och ät ljummen, eller kall från kylskåpet. Jag tycker ljummen är godast, med en kopp varm glögg till :)
Köttfärspaj
Igår bjöd jag morfar och hans kära Anna över på middag! Det blev väldigt mysigt med massor av tända ljus, god mat och prat. Kände för att göra en liten adventspaj och inspirerades av en bild jag kommer ihåg från ett tidningsutklipp, en paj med coctailtomater! Så det fick det bli. Dock blev min paj lite smaklös, så jag har lagt till det jag saknade i receptet - så ni som provar denna paj kommer inte bil besvikna, för mums, den var riktigt god redan innnan! :D
Pajskal
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
100 g smör
2 msk mjölk
1. Mixa alla ingredienser i en mixer.
2. Tryck ut i pajform och ställ in i kylen en halvtimme.
3. Sägg ugnen på 200 grader, grädda i 15 min.
Pajen
300 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
paprikapulver, franska örter, salt och peppar - lite av varje
2 dl vispgrädde
1 pkt färskost vitlök och örter
1. Hacka löken, riv vitlökten och stek detta i en gryta med olivolja.
2. Tillsätt köttfärsen och kryddorna. Genomstek.
3. Tag bort från plattan och låt svalna lite. Rör sedan ned färskosten.
4. Vispa grädden och rör försiktigt ned den. Fyll det gräddadet pajskalet.
Äggstanning
2 dl mjölk
3 ägg
1 näve riven ost
ost att riva ovanpå
coctailtomater
1. Vispa samman ägg och mjölk, tillsätt lite salt och peppar.
2. Blanda ned osten. Häll äggstanningen över pajen, riv ost på toppen.
3. Tryck ned halverade coctailtomater. Grädda pajen i 15 min eller tills den ser färdig ut!
Köpt risgrynsgröt!
Jag hade aldrig ätit köpt risgrynsgröt förut, och jag kommer nog inte göra det igen heller - om det inte krisar som idag. Är så glad att vi i min familj alltid lagat vår egen risgrynsgröt, för den är så mycket godare! Visst var denna helt okej, men det var något annorlunda som saknades i smaken och själva riskornen kändes så uppsvullna och svampiga på något vis.
Imorgon gäller det!
Lucia förra året! Jag längst ut till höger, sett härifrån haha :D