Jippie! :]

Jag är klar med uppsatsen och nu är det lov för hela slanten! Klassresa till Sthlm fylld med massa skoj imorgon - fredag, och sen älskade släkten till på tisdag! Ska njuta av Stockholms gator, drömma mig bort, bara ha skoj och mysa. Kommer bli bra. Jag är glad ofa nu och det var riktigt, riktigt längesen. Detta firar vi med tummen upp!


Peanut Butter

Den här låten är till Mikka :o) Haha!


♥ Underbara te ♥

Åhh tog mig till Sundsvalls mysigaste affär - tehandeln Ido. Köpte två sorters löste, så gottigt! Visst är det lite dyrt, men köper man t.ex. te i påsar så får man ju betala för alla små påsarna osv. också. Och med tanke på att man får mer te för priset, och smakrikare te med bättre kvalite så är påsen med löste för 40 kr ett billigt köp!

Jag köpte mig som sagt två sorter, blåbär & vanilj och apelsin. Sitter just nu och har ätit frukost, smuttar på blåbär & vanilj, mycket gott! Apelsin har jag inte smakat än, men med tanke på den goda doften så kommer nog min provkopp ikväll bli underbart god. Jag fick välja mellan svart och rött apelsinte, valet blev det röda. Lite nyttigare - och det luktade mycket godare :)

Mysig låt

Vill bara lyssna på härlig, mysig, lugn musik. Mysa ner mig med en kopp te.
Höra höstvindarna utanför. Känna kylan närma sig. Det är höst - och det är fantastiskt.


Ta en promenad!

Jag har precis varit ute på en promenad i höstkylan tillsammans med min nya jacka. Det gick bra och när jag återvände hem och äntligen fick ta av mig jackan var jag genomsvettig - så man kan ju lugnt säga att jackan har klarat sitt "är den varm"-test! Haha :) Det var alldeles underbart att gå ut på promenad, luften är så frisk och den kristalliknande frosten på ängarna är så otroligt vacker!

Sedan när jag kom tillbaka blev det dags för en mycket sen frukost som bestod av mina älskade weetabix, lättfil och pepparmyntsthé. Mumsigt värre, tror jag aldrig kommer tröttna på weetabix! Nu är det dags att fortsätta överföra alla mina filer till den externa hårrdisken, om min dator pajjar igen kanske jag blir av med allt jag äger och har i datorn och det vill jag aldrig mer behöva riskera! Senare idag är det plugg och städning på schemat, och kanske baka lite bröd? Känner mig sugen på det!  

Så vad tycker ni, tjejer?

Jag vet att de flesta som läser min blogg är tjejer, så därför tänkte jag köra en liten rolig fråga just till er :) Vi har alla olika smak när det gäller killar, och speciellt när det gäller själva kroppen. Vissa vill att de ska vara biffiga (hihi *host* Elin?), medan andra föredrar långa smala osv.

Så, med denna lilla fina censurerade bild, på 4 hunkar (?), tänkte jag nu fråga er vilken ni föredrar! Jag har numrerat dem för att göra det hela lite enklare :) Själv är nummer 2 ett självklart val för mig! Nummer 4 har alldeles på tok för grova muskler. Nummer 3 är rättså väldigt okej, men min favorit, nr 2 är lite smalare (eller ska vi säga klenare?) - och det gillar jag. De ska vara smala, med lite muskler och långa!

Snälla ni - försök att lyssna!

Jag har fått en del kommentarer av er som tycker att jag ska sluta snacka om att jag vill gå ner i vikt osv. Men snälla ni, det är mitt liv. T.ex. Emelie som kommenterade och sa något som att "hon på bilden är bara ett barn - när man är vuxen kvinna har man former!" Bilden knäpptes för ett år sen - så tack för den... Även om jag vet att jag inte är världens kurvigaste människa - alla har faktiskt inte jättehöfter och stora bröst :P

Dessutom, ja, när man är vuxen kvinna har man former. Men tänk så här istället, hade jag varit 35+ och sagt att "nej nu är det dags att skaka av sig några kilon, det har satt sig lite extra på magen nu efter semestern" hade inte en kotte brytt sig. Men så fort man är ung så blir det ett himla liv så fort man vill äta lite nyttigare eller gå ner nåt kilo hit eller dit. Bara för att man vill vara hälsosam betyder det inte att man har anorexia eller på något sätt tänker fel!
Jag vill vara vältränad och fit - det är det som är grejen!

Nu säger jag inte att jag fått massa negativa kommentarer eller så, för det har jag inte. Men jag reagerar för att jag vet att det är många andra där ute som får samma respons - trots det att vi tagit kloka, naturliga beslut. Jag vill bara få er att tänka till en liten extra gång. Det ideal som du anser vara snyggt/hälsamt kanske en annan människa har en helt annan åsikt om. Vi tycker alla olika, och det ska vi naturligvis få göra - men man måste lära sig acceptera att alla även tycker olika! Mitt ideal är annorlunda än ditt - och det är helt och hållet som det ska vara :)

Så länge man tar hand om sig själv och är lycklig, har man rätt att få se ut precis som man vill!

Det gör mig peppad

Precis sett på Anna Ankas träningsprogram på tv3Play. Riktigt bra måste jag säga, håller med henne till fullo i allt hon säger. Har alltid tyckt att hon varit vettig - ja förutom brosket då... (jag håller dock inte med henne omm att man ska träna tills man spyr - men det tror jag mer var en sak hon "sa", och inte att hon menade att han i programmet skulle göra det.) 

Mycket av det hon visat upp i tv tidigare har ju varit en roll, det är ju trots allt tvbolaget som styr hur man ska vara och vad man ska säga i tv! Nu fick vi se en annan sida av henne, trevligare, omtänksammare och sundare.    
    Jag längtar tills jag blir frisk och kan börja träna igen. Jag har ju x antal kg att gå ner och x antal kilo muskler att gå upp, så det kommer krävas mycket, mycket. Men jag vet att jag kan klara det. Jag har ju gjort det förut - så då är det ju självklart att jag kan göra det igen.


En gång i tiden var jag vältränad!
Hade bättre kondition, styrka och framförallt en bättre
mag+rygg-muskelatur.


Nu vill jag bara bli frisk så fort som möjligt. Finns det någon där ute som har tips på hur man påskyndar tillfriskningen från förkylning? Nån bra mat, dricka, medicin? Jag har såndär Kan Yang hemma, men nu är jag ju i slutet av förkylningen - den ska man väl dricka i början? Någon som vet?


Det brinner

Det brinner inuti mig
Glöder och river
Det bränns och svider
Jag kvider, det gör ont
Det blåser ute
Det är kallt
Kallt här inne också - fast det brinner
Det är iskallt, kallt som isen
och det brinner, hårt, vilt och okontrollerat

Det gör ont
Och jag kan inte släcka branden med min is
den bara smälter
Jag kan inte smälta isen med min eld
den släcks av allt vatten
Det bara fräter och bubblar

Jag vill att det ska sluta
men då blir det bara mer
Jag vill att det ska sluta
men då blir det bara mer
Det blir värre
Jag tror det bara blir värre

Dom säger att tiden läker alla sår
men mina rivs upp
Och nu gör de ännu ondare än förut
mer än någonsin förut.

Den gamla goda tiden

Jag saknar mig själv, mitt gamla, gulliga, glada, snälla jag. Den tiden när jag skojade, både med mig själv och andra, när jag åt vad jag ville men ändå var smal, den tiden av mitt liv då jag inte var som nu - överdrivet fundersam och allting där det mesta går fel.

Har suttit i typ en timme nu och tittat på gamla små filmsnuttar av mig själv. Har skrattat oavbrutet åt min egen idoiti, så jeklarns roligt alltså. Här kommer en gullig liten filmis på när vi precis skaffat två små söta kattungar två år sen.


Förkylningstider!

Höst, båsligt, kallt och dessutom kanske några regndroppar... Leder i många fall till en sak: förkylning! Själv har jag nu också åkt dit. Ont i halsen som bara den! Ett tips är att dricka någon typ av te med ingefära i, samt riva ingefära och lägga ner i koppen, ca ½ tsk riven ingefära är lagomt. Sen när tet är drickvarmt, i med en klick honing - har du i den tidigare dör de nyttiga ämnena i honingen.



Själv hade jag naturligtvis i alldeles för mycket ingefära, så mitt te känns mera som en stark ingefärsshot än te för halsont... Men men, det skall drickas upp!! eller näe, kanske inte.....usch..blev faktiskt till och med äckligt. skall ha lagomt med ingefära nästa gång, ½ tsk ska det vara - inte en msk.....


När det är jobbigt

Så vet jag inte vad jag ska ta mig till. Jag har mycket tips och fakta om mat, hälsa osv. men när jag själv är stressad, inte hinner med, mår dåligt osv. vet jag inte alls vad jag ska göra. Inte alls. Usch. Om man ändå hade en handbok över sitt eget liv, med tips på hur man skulle hantera olika situationer. Det skulle vara nåt det!

Glöm inte frukten!

Minns ni fruktstunderna i skolan och på dagis när vi var mindre? Glöm inte bort dem! Och sluta för guds skull inte att ha små fruktstunder, det är dags att återinföra fruktfikat! Att peta i sig någon frukt varje dag är bara bra och nyttigt. Frukt är fullt av fibrer och vitaminer, ex. är bananer en bra källa till vitamin B6 och kalium, men även vitamin C som man kan finna i de allra flesta frukter. Som vi alla vet finns t.ex. vitamin C i rikliga doser i citrusfrukter!

Så glöm inte frukterna alla fina där ute, vi bör äta ca 2 frukter och någon näve grönsaker varje dag - totalt ca ½ kg dvs. 500g frukt och grönt varje dag, det är en hel del! Själv ska jag ta mig en kopp thé och ett grönt svenskt äpple. Passa på att mumsa svenska äpplen nu när det finns i massor i affärerna - skippa långväga transporterade apelsiner!


The Pussycat Dolls

Kom ihåg att de faktiskt är rätt bra.
Och kände för att dela med mig av det ihågkommandet. Haha :)
ps. härlig musik att träna till med! ds.






Träningsplaner

Här kommer mitt alldeles färska träningsschema. Nästa vecka får bli en testvecka för att se om det håller och om jag känner att det funkar att träna de passen på de dagarna. Ska bli roligt! Har ju värmt upp nu och kommit igång med träningen helt okej, så känner att det är dags för ett schema och lite struktur. Och bygga lite muskler, såklart! Peppad! :) 
(core = ca10 min intensiv mage+ryggträning)


Irriterad in på nerverna

Åh, jag är just nu så jävla irriterat, less, förbannad och trött mixat med x antal otäcka känslor till. FY! Jag hatar att känna såhär, när man är så arg eller irriterad över något att det går en in på bara nerverna. Plus att man är trött. Och känslosam, ledesen, stressad osv osv samtidigt. Det är inte skoj, alls!

Vad brukar ni göra när ni känner er såhär? Spela någon särskild musik? Äta något speciellt mumsigt? Något annat? Är tacksam för lite "irriteradochtröttpålivet-tips" :) Änsålänge har jag i alla fall bestämt mig för att dicka en god chailatte och äta skorpor till kvällsfika. Är väl det enda positiva med den här dagen......

Måste bara tillägga att fy sjuttsingen vad less jag är på alla arroganta och elaka busschaufförer som kör omkring på Sveriges vägar - ni borde skämmas! Lite jävla medkänsla kan man fan visa för sina passagerare - man kan faktiskt bjuda till lite! Är ni trötta och irriterade på att köra buss så har jag ett förslag: säg upp er och promenera iväg till arbetsförmedlingen och skaffa er ett annat jobb. Gärna något som inte har med social kontakt att göra, så vi slipper stöta på era sura miner någon annanstans!!

Edit: Nä, blir ingen chailatte heller - slut på chaite....

En bättre start

Igår fick jag ingen frukost, för skolans kyl är dum i bollen. Eller kanske ska man säga att det är skolan som har lite lågt IQ, som inte sänker temperaturen i en kyl? Nu har jag tagit tag i saken i alla fall och sänkt till 3 grader. Kanske lite väl kallt, men vad sjutton liksom, vill inte komma till skolan ännu en dag och mötas av en surnad yoghurt - bläsch!

Idag hade jag således med mig en ny fil att äta till mina Weetabix, så nu är jag mätt och nöjd och mycket mera redo för en hel lång dag än jag var igår. Dessutom, om jag inte får i mig frukost blir jag mycket hungrigare under dagen. Så att frukost gör att man äter bättre under dagen är ingen lögn, det stämmer faktiskt! Nej nu ska jag sluta blogga och ta tag i tekoppen och samhällsboken istället. /gud vad jag hatar skolan, tidiga mornar och timmar av bussresor just nu/

Att ändra saker och ting

Det är svårt att ändra ett betende och en vana - även reaktionen på en sorg.

Det är svårt att ändra så otroligt många saker - för att förändra måste man bearbeta.

Men hur bearbetar man? - Finns det oarbetbara situationer?

Känner mig som en rutten rödbeta som verkligen försöker växa sig stor och ta sig upp ur jorden. Men jag måste snabba mig på, för frosten närmar sig. Växer jag inte tillräckligt snabbt kommer kölden ta mig, och jag kommer bli fastfrusen i avgrunden förevigt.


Hungrigare på helgen?

Har ni någonsin märkt av att ni blir hungrigare när det är helg? Jag brukar kunna klara mig rätt länge utan mat, på vardagarna äter jag lunch i skolan kring elva, halv tolv, sen äter jag bara ett äpple efter det innan vi ätar middag vid 18.30, och det klarar jag mig bra på. Men på helgen, oftast efter frukost, kan det bara gå någon timme innan jag blir hungrig igen. Eller, kanske är det som såhär: jag blir hungrig för att jag vet att det finns mat och frukt att ta av! Det finns det ju inte i skolan, så därav känner jag inget sug, eftersom det inte finns något att sukta efter... Ja, så måste det ju vara!

Haha oj vad flummigt detta blev, var bara tvungen att reda ut "problemet". Nu har jag ätit en banan och skall ta tag i storstädning av mitt rum, det ser verkligen förjävligt, ursäkta svordomen, men det ser hemskt ut, på mitt rum. Dags att damma, dammsuga, sortera, plocka undan, moppa golv, rensa kläder osv. Rolig? Nej, absolut inte, men det blir alltid jättefint efteråt! Nystädat rum, nya lakan i sängen och alldeles nyduschad är det perfekta avslutet på en vecka tycker jag.

Veckans träning


Måndag: promenad-jogg 4,5 km
Tisdag: vila
Onsdag: intervallöpning 4,2 km
Torsdag: gym helkropp
Fredag: promenad m. lite jogg 8,5 km
Lördag: intervallöpning 6 km
Söndag: vila


Min tonfiskfavorit

Tonfisk, tonfisk, tonfisk. Bra mat! Väldigt nyttigt, fullt utav proteiner, mineraler och nyttiga vitaminer, låg fetthalt. Kan det bli bättre? En mycket god fisk, bara att öppna burken och äta - i princip! Men man kan göra tonfisken lite godare, det brukar i alla fall jag göra. Detta är en perfekt helglunch, gärna efter träning tillsammans med ett kokt ägg. Man blir mätt och glad, och gott smakar det också. (fast mer laddad för plugg blev jag då inte... för det behövs en stark mirakelmedicin!)




1. Öppna tonfiskburken, häll av vattnet.
2. Häll tonfisken i en skål.
3. Tillsätt en rejäl skvätt sweet chilisås och lite ketchup.
4. Rör om.
5. Ät!

Låter kanske inte så supergott... Mer som en kladdig röra av allt möjligt tillsammans med tonfisk, men jag lovar - supergottigt! Även riktigt gott att tillsätta bitar av soltorkade tomater - mums. Denna röra är även god på smörgås, till pasta eller varför inte i en paj?

(kan även avslöja en hemlighet. jag lider av ett ganska svårt beroende, som slår till rätt ofta, speciellt vid måltider. därför är det väldigt viktigt att jag har min drog hemma i kylskåpet varje dag. vad drogen är får ni gissa själva... älskar den dock väldigt mycket!)

Till er fina!

Verkar som en del där ute i det vilda faktiskt saknat min matblogg mm :) Gör mig lite glad att höra haha! Ja vi får se vad som dyker upp i fortsättningen! Lite annat än dystra inlägg kommer det i alla fall bli! Men nu ska jag slöa framför datorn efter en god middag på spaghetti och köttfärssås, och sedan ge mig ut på en långprommis på 1 mil. Ska bli jätteskönt att vandra i mörkret med pannlampa, härlig höstluft och skön musik i öronen.


Vår hundbebis Fidde! Som inte är så liten längre...
Börjar bli tung att lyfta!
Känns lite sorgligt att han ska bli en stor schäfer....
Men är väl sånt man får stå ut med som hundägare! :)
Fast senare i livet ska han bli minhund, knarkahund, polishund osv. för försvaret!


Te: Coconut & Vanilla


Detta te har jag druckit i några veckor nu! Ett gott svart te, med betoning på svart. Glömmer man påsen i tét, som jag alltid lyckas göra, blir tét så svart att det ser ut exakt som kaffe...
    Men, det är gott endå! Vet inte riktigt om det smakar kokos, men lite vanilj och någon annan djup smak känner jag. Helt klart godkänd, rund och mild smak - men ingen favorit!

RSS 2.0