Lätt dessert med kesella och blåbär
Denna lätta dessert serverade jag på min bardomsvän Majas trerätters-middag som hon fick av mig i födelsedagspresent. Efter både förrätt och huvudätt är magen oftast ganska nöjd, så en mastig kaka är inget att föredra som dessert på en trerätters-middag. Därför hittade jag på denna mycket goda, lätta och enkla dessert med smak av blåbär, citrus, vanilj och mörk choklad.
2 portioner
1 burk kesella 1%
2 msk citronlikör t.ex. limoncello
rivet skal från 1 apelsin
2 msk citronsaft
2 msk vaniljsocker
(ev. en liten, liten skvätt cointreau)
2 dl blåbär, tinade
2 dl rice crispies
några rutor mörk choklad 90%
(physalis)
1. Blanda kesellan med de övriga ingredienserna.
2. Smält chokladen i mikron i en skål, blanda ned rice crispies och bred ut på ett bakplåtspapper. Låt stelna.
3. (Spara hälften av rice crispisen och några bålbär till dekoration). Varva i 2 snygga glas kesellaröran, bålbär och smulad rice crispies.
4. Garnera med rice crispies, blåbär och physalis.
Det finns bara en sak att säga MMMMmmmm.
Svar: Ja, verkligen, mmmmm ;D