Rostade pumpakärnor

EFter en skön promenad i det mulna vårvädret tillsammans med pappsen skall jag nu se på den bästa tv-serien, Merlin. Har laddat upp med lite fågelfrö att mumsa till. Har börjat tycka mycket om pumpakärnor, så det blev en snabb rostning i stekpannan tillsammans med ett stänk salt (och några solrosfrön). Pumpakärnor och Proviva med blåbärssmak, gott till tv-mys! :)

Pumpakärnor är som andra nötter och frön nyttiga, och är rika på mineraler och protein. Mineraler så som t.ex.
magnesium, järn, fosfor, zink och kalium.



1. Tag en näve pumpakärnor.
2. Rosta i het fettfri panna tillsammans med lite salt, sänk till 4:an efter en stund, se till så att kärnorna inte bränns.
3. Häll upp i skål, strä öäver flingsalt och njut av dessa frasiga knapriga nyttigheter!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0