Hommus

Detta är smaskens med stor S. Gott på mackan, gott som tillbehör och gott att dippa. Och vet ni vad? Det bästa av allt, otroligt nyttigt! Vitlök (som jag i princip pressar ned några klyftor i all vår mat) är otroligt nyttigt och förtjänar ett helt eget inlägg! Kikärter är också kroppens vän, då de innehåller massor av bra proteiner, kostfiber och minderaler, även zink, kalcium och annat bra!

Hommus finns att köpa färdigt i nästan alla matbutiker, men varför göra det när det är både billigare, godare och nyttigare att göra sin egen? Har du bara en hushållsmaskin, som mixer eller liknande är det bara hälla i ingredienserna och köra. Hommusen håller upp till ca 4 dagar i kylskåpet, och är perfekt att ha på mackan istället för smör, tillsammans med ex. paprika eller tomat.


ca 3 dl kokta kikärter eller 1 stor burk
3 msk ekologisk olivolja
2 vitlöksklyftor
½ tsk spiskummin
½ tsk paprikapulver
ca ½ citron eller 4 msk lime/citronsaft efter smak och tycke
lite salt

1. Mixa kikärter och olivolja.
2. Tillsätt kryddor, pressad vitlök och citron/limesaft. Mixa till len konsistens.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0