Extra knäckig äppelpaj
Det gäller att passa på att njuta av äppelsäsongen, för hösten känns snabb i år, man vet aldrig när snön kan börja sin resa ned mot marken! Frostnätterna är redan här och träden blir bara naknare och naknare. Idag var det riktigt mysigt att äta varm äppelpaj medglass och bara njuta av hösten där utanför fönstret. Äppelpajen blev riktigt god, och inte alls sådär sötsliskig som vissa pajer kan vara, utan ganska neutral vilket passade perfekt till den söta vaniljglassen. Knäckigt och gott, precis som det skall vara. Kan stolt skryta med att jag hittade på receptet helt själv :o)
4 portioner
4-5 äpplen, gärna olika sorter
60 g smör
1 dl mjölk
1 dl mörkt muscavadosocker
1 dl mandel
½ dl flagad mandel
½ dl potatismjöl
1 dl havregryn
½ dl vetemjöl
½ dl fibrex
1. Skålla och skala mandeln, kör den grovkornig i en matberedare/hacka den mellangrovt.
2. Smält smör tillsammans med sockret, häll sedan på mjölken och låt det koka upp ordentligt. Rör ned den hackade mandeln.
3. Skala, klyfta och kärna ur äpplena, lägg dem i en ungssäker form.
4. Blanda ned flagad mandel, mjöl, potatismjöl, havregryn och fibrex i kolasmeten. Bred ut den över äpplena, tillaga i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter, tills ytan blivit knäckig och äpplena mjuka. Servera den varma pajen med vaniljglass!
mmmmmmmmmmm, vad gott det såg ut/lät!
Det var grymt gott också! Ett superrecept för de som inte vill ha en sliskigt söt äppelpaj, denna var alldeles underbart lagom och tillsammans med glass var det svårt att sluta äta :)
Åh va gott det såg ut : )
Just nu har jag en tävling på min blogg som du gärna får kolla in : )
åh, det där ser riktigt mumsigt ut!
Du borde åka nästa år (: Man kan köpa biljetterna i kassan på museumet också!