Avocado - hackat och klart

Avocado, eller avokado, oavsett stavning så är denna nyttiga frukt mycket smaskig och rik på bra fetter. Men, ett problem kan uppstå, denna lilla gröna, slemmiga godsak är ibland svår att hacka, utan att det blir mos och kladd av alltihop. Här har ni mitt bästa avocadotips, lätt, snabbt, och inget onödigt kladd :)

   

1. Börja med att dela avocadon i två delar, och plocka        
utkärnan, det gör du lätt genom att slå en kniv rakt i den,         
vrida till och dra upp.                                                                         
2. Skär sedan med kniven, utan att skära igenom                  
skalet, ett rutat mönster. Först streck åtena hållet,
sedan åt andra.
3. Gröp ur de nu skivade bitarna ur avocadon med en sked.
Redo att varvas ner i salladen, toppa smörgåsen, fylla
pajskalet eller vad du än tänkt göra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0