Rödkålssoppa

En härligt enkel och supernyttiga soppa får du på svenska härliga rotfrukter. För att tillföra nyttigt fett så åt jag grovt knäckebröd med avocado och flingsalt på, riktigt gott. Ett knäckebröd väl värt att tipsa om är Wasas "Rustik", grova rundlar som är härligt frasiga och riktigt smakrika. En annan knäckebrödsfavorit är självklart de härliga surdegsbröden från Finn Crisp.




Jag anger inga mängder i detta recept
Ta så mycket du vill och behöver, soppa är enkelt att lyckas med!

rödkål
rotselleri
vitkål
gul lök
kålrot
purjolök
1 ekologisk grönsaksbuljong + 2 dl vatten

1. Skala och hacka allting.
2. Fräs löken 5 minuter.
3. Tillsätt alla rotfrukter och låt dem fräsa med en stund.
4. Häll på kokhett vatten, och grönsaksbuljong. Låt allt puttra ca 30 minuter.
5. Smaka av med salt och peppar, eller annan kryddning om du föredrar det :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0