Tacopaj med frasig botten

Pajbotten:
1,5 dl vetemjöl
1 dl vetekli
½ dl grahamsmjöl
75g g smör
1 skvätt mjölk
1 tsk salt
Fyllning:
ca 3 dl färdig tacofärs
1 liten burk ekologisk majs
1 skivad tomat
½ hackad rödlök
2 dl lätt créme fraiche
½ dl sweet chilisås
½ dl chilisås
2 tsk paprikapulver
riven ost
1. Kör ingredienserna till pajbottnen i en hushållsmixer tills degen går ihop till en boll. Tillsätt mer mjölk ifall degen är för torr/mer mjöl ifall den är för lös. Tryck ut degen i en pajform, ställ in den i kyl, frys (eller utomhus i kylan) en stund så att den får stelna.
2. Sätt ugnen på 225 grader, förgrädda bottnen i ca 10-15 min.
3. Lägg i tacofärs, rödlök, tomater och majs. Blanda créme fraichen med chilisås, sweet chilisås och paprikapulver. Bred detta över pajen.
4. Strö över riven ost, grädda pajen ca 20 min, tills osten smält och pajen är genomvarm. Servera till en sallad.
Vill du ha en ännu godare, och dessutom mycket nyttigare, deg kan du göra den på 2 dl fullkornsmjöl (Jag använder graham eller dinkel) 1 burk(250g) lätt kesella och ½ msk olja. (Jag lovar, det är den godaste degen i världen!)
Svar till Edit: Ja jag brukar också byta ut nästan allt fett mot kesella, det ger också en mycket god deg! Vi hade fem burkar kesella hemma, men alla var djupfrysta, så därför fick jag improvisera helt och hållet :)
Fast jag tycker, såhär i efterhand, att deg med i princip enbart kesella blir seg och betongig. Satsa på smör istället och gör dig en riktigt god paj!
vet du typ hur många portioner det här blir?:) Ser kalas ut!!
Svar: Hej hej! Jag tror att man kan säga att pajen räcker till 4 portioner om man har lite sallad till :) Är ju helt individuellt beroende på hur mycket man äter! Men 4 är nog lagomt. Ha en bra dag :o)
Hej ville bara säga att jag precis lagat din pajbotten. Jag tror det blev lite för mycket mjölk för den är svampig. Eller kanske det beror på fyllingen. SUCK Önskar verkligen att jag var en pajtjej.