Fisk med tomatsmakande kokossås

Äntligen dags för fisk! Jag kan verkligen längta efter fisk. Vi äter vit fisk ca 1 gång i veckan men jag önskar att vi gjorde det oftare. Men, vet ni vad det bästa är? Att man kan äta det oftare! Vi besämmer själva vad vi ska äta, vi styr över våra egna liv och även våra matval. Mer fisk åt folket! Gott och nyttigt, men även otroligt snabbt tillagat. Denna rätt gör du på 15 minuter, och du får en spännande fiskrätt på bordet med mild smak av kokosmjölk, lime och tomat.

4 portioner
1 pkt vit fisk, ex. sej, torsk, kolja
olivolja
salt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
paprikapulver, koriander, spiskummin, tandoorikrydda, svartpeppar, gurkmeja eller 2 tsk curry
lite chili i någon form
1 burk ekologisk kokosmjölk
2 msk limesaft
Tillbehör
5 dl vatten
3 dl basmatiris
1 tsk salt
grönsaker att ha till, ex wok - vi hade tomat och riven morot

1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela fiskfiléerna lite. Smörj en form med olivolja, lägg i fisken och salta den. Ställ in fisken i ugnen oavsett om ugnen fått rätt temperatur eller inte, fisken börjar tillagas ändå! Sätt på riset.
2. Finhacka lök, pressa vitlök. Fräs detta i ca 5 minuter, gärna i en teflonkastrull.
3. Strö över några "stänk" av varje kryddsort, eller 2 tsk curry. Tillsätt chili och tomatpuré, låt steka lite till.
4. Tillsätt nu kokosmjölken och limesaften. Låt det koka upp. Tag ut fisken ur ugnen, häll över såsen och grädda fisken ytterligare några minuter tills riset kokat klart.

Kommentarer
Postat av: Mikaela

det är inge liv utan jordnötssmör

2010-04-29 @ 12:17:33
Postat av: Sandra

åh! du kommer bli min nya favvoblogg när jag flyttar och behöver recept till mat! älskade den här maträtten, ser jättegott ut! kul! :)

2010-05-05 @ 23:05:27
URL: http://[email protected]

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0