Ungsbakade rotfrukter

Ibland är det tillbehören som förgyller måltiden, och ungsbakade grönsaker/rotfrukter brukar alltid gå hem. Självklart smakar de man odlat själv allra bäst, som här, mina egna palsternackor och saftiga morötter, men de svenska i butik går precis lika bra att använda. En klyftad tomat fick också följa med in i ugnen. För visste ni; färsk tomat innehåller nästan ingen näring alls, det är först när den tillagas som näringen och vitaminerna verkligen utvecklas. Dessutom är ju ungsbakad tomat så otroligt gott, så varför inte?

Du behöver:
morötter
palsternackor
tomat
rosmarin, persilja, basilika, oregano
2 vitlöksklyftor
olivolja
färsk citronsaft (gärna även fruktköttet)
citronpeppar (med salt i)

1. Tvätta, skala, och skär morötter och palsternackor i stavar. Klyfta tomaten.
2. Finhacka kryddor och vitlök. Blanda alla ingredienser i en ungsfast form, baka i ugnen på 200 grader i ca 20 min, eller tills de känns lagom mjuka men lite knapriga.

 


Kommentarer
Postat av: elin

smarrigt:)

2009-09-24 @ 12:38:57
URL: http://butterflykisses.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0