Köttfärssås på 10 röda

Köttfärssås är en av de vanligaste vardagsrätterna, och även en av de godaste. Köttfärs är lämpligt till många olika rätter, köttbullar, köttfärslimpa, gratänger och såser. Köttfärssås är något som de flesta familjer äter då och då, och alla har vi våra speciella recept. Från början är köttfärssåsen en riktig långkokare i de italienska köken. Helst skall några skivor salt fläskkött få fräsa med, och sedan skall grytan puttra i timmar. Om man kryddar ordentligt så kan man ändå få en perfekt köttfärssås.

Det enda som behövs är egentligen:
Krossade tomater
Köttfärs
Morot
Lök och vitlök
Oregano, salt och peppar.

Stek, häll på vätska, låt puttra samman, smaka av med kryddor under tiden som pastan koka. Superenkelt vardagsmat utan att krångla till det!


Och vem har egentligen bestämt att köttfärssås måste ätas till pasta? Prova att äta till rårivet kålhuvud, klyftpotatis, potatismos eller varför inte ris? Jag tycker även att köttfärssås kan utgöra en "tacos - wannabe" på middagsbordet. Servera tortillachips/grovt bröd, grönsaker och avocado. Mumsigt och annorlunda, kanske något för den som inte tycker om tacoskryddor!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0