Ungsrostade rödbetor

3 rödbetor
2 msk kallpressad rapsolja
2 tsk riven pepparrot
2 msk citronsaft (jag tog på flaska)
2 msk klippt gräslök
en nypa salt
1. Skölj av och borsta rödbetorna noga, skala dem eventuellt. Skiva dem i klyftor och lägg dem på ett bakplåtspapper.
2. Ungsrosta rödbetorna i ugnen på 200 grader i ca 30 min. Blanda under tiden hop dressingen i en stor skål.
3. Vänd ned rödbetorna i dressingen, servera direkt!
Vi serverade dem till isterband och kokt potatis, men de går lika bra att servera till vilken anna kötträtt/vegrätt som helst. Mumsigt, mättande och nyttigt! Och riktigt, riktigt gott :) (Och billigt)
Kommentarer
Postat av: Sophie
Vet du hur länge rödbetor ska koka om man nu väljer att koka dem ;)
Postat av: Sandra drömkaka
Det här lät intressant, ugnsrostade rotfrukter och grönsaker är så mycket godare än kokta, kanske jag skulle testa någon gång :)
Postat av: Frida
Svar: Jag tycker absolut du skall prova att ungsrosta grönsaker/rotfrukter, det är supergott! Spceillt ungsrostade rödbetor marinerade i citronsaft, gräslök, olja och pepparrot var en riktig hit :)
Trackback