Ungsrostade rödbetor


3 rödbetor
2 msk kallpressad rapsolja
2 tsk riven pepparrot
2 msk citronsaft (jag tog på flaska)
2 msk klippt gräslök
en nypa salt



1. Skölj av och borsta rödbetorna noga, skala dem eventuellt. Skiva dem i klyftor och lägg dem på ett bakplåtspapper.
2. Ungsrosta rödbetorna i ugnen på 200 grader i ca 30 min. Blanda under tiden hop dressingen i en stor skål.
3. Vänd ned rödbetorna i dressingen, servera direkt!
Vi serverade dem till isterband och kokt potatis, men de går lika bra att servera till vilken anna kötträtt/vegrätt som helst. Mumsigt, mättande och nyttigt! Och riktigt, riktigt gott :) (Och billigt)


Kommentarer
Postat av: Sophie

Vet du hur länge rödbetor ska koka om man nu väljer att koka dem ;)

2009-10-01 @ 20:12:56
URL: http://ziggi.blogg.se/
Postat av: Sandra drömkaka

Det här lät intressant, ugnsrostade rotfrukter och grönsaker är så mycket godare än kokta, kanske jag skulle testa någon gång :)

2009-10-02 @ 19:46:52
URL: http://dromkaka.blogg.se/
Postat av: Frida

Svar: Jag tycker absolut du skall prova att ungsrosta grönsaker/rotfrukter, det är supergott! Spceillt ungsrostade rödbetor marinerade i citronsaft, gräslök, olja och pepparrot var en riktig hit :)



2009-10-02 @ 20:28:39
URL: http://fridasrecept.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0