Renskavsgryta

Idag lagade pappa maten! Jag önskade mig renskavsgryta, för det var riktigt länge sedan vi åt det. Detta är verkligen mat när den är som godast. Mjuka champinjoner, underbart smörstekt mjuk lök, och härlig salt bacon tillsammans med renskav, god sky och ris. Kan det bli bättre höstmat? Det är pappa som står för receptet idag, eftersom han inte ens behöver något recept till detta, han han det helhjärtat utantill. Jag är till och med osäker på om det överhuvudtaget funnits något recept från början.

4 portioner
2 gula lökar
smör
1 eller 2 pkt bacon
1 pkt renskav halvtinad
1 stor burk skivade champinjoner
ca 2 dl vatten
1-2 msk soja
peppar
1 ekologisk köttbuljongstärning (knorr)

1. Skala och skiva löken, skär bacon och den halvtinade renskaven i fyrkantiga bitar.
2. Stek i en stekpanna löken i smör tills den är mjuk. Koka upp vattnet och buljongen i en traktörpanna. Lägg över den stekta löken,svampen och sojan i traktörpannan, låt det puttra under lock.
3. Stek sedan baconet i stekpannan, separera bitarna från varandra med två gafflar. Lägg över det i traktörpannan. Stek sedan renköttet, lägg över det i traktörpannan.
4. Låt detta puttra i ca 10 minuter, eller tills löken känns lagomt mjuk. Smaka av med peppar, servera med ris och soja. Det behövs inget salt i receptet eftersom baconet ger maträtten en stark sälta.

Glöm inte att njuta, detta är riktigt gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0