Vegetarisk lasagne med spenat

 
  • 1 stor gul lök
  • 1 tetra krossade tomater
  • ca 150 g förvällda champinjoner /på burk
  • 2 vitlöksklyftor
  • basilika och oregano, samt örtsalt och peppar
  • ca 13 gröna oliver

    1. Hacka löken och fräs i olivolja tillsammans med pressad vitlök. Blanda sedan i krossade tomater, campinjoner och kryddor. Skiva sedan oliverna och blanda i dem. Tag av från plattan.

  • 250 fryst hackad spenat
  • 250 g keso

    2. Tina den frysta spenaten i en kastrull, peppra om du så önskar. Blanda sedan ned keso.
    3. Smörj en ungsfast form, tag inte en för stor, det är viktigt att lasagneplattorna blir täckta. Lägg lite av tomatsåsen i botten, varva sedan med lasagneplattor och spenatröran. Se till att det översta lagret blir relativt tjockt så att alla lasagneplattor blir täckta, annars blir de hårda.
        Om du vill, hyvla över lite ost, grädda sedan i ca 30 min på 225 graders ungsvärme.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0