Köttfärssås och spaghetti
En riktigt god klassiker :o]
Finns som ekologisk KRAV-produkt*
köttfärs för 4 pers, ca 400g*
2 morötter*
1 stor gul lök*
2 vitlöksklyftor*
3 skivor bacon*
olivolja*
1 tetra passerade tomater*
torkad oregano*
färsk basilika*
1. Finhacka morötter, bacon och lök, pressa vitlöken. Färs detta i olivoljan i ca 7 min tills morötterna fått lite ljusare färg.
2. Tillsätt torkad oregano (eller färsk om du odlar), salta och peppra.
3.Lyft upp grönsakerna ur grytan och fräs sedan på köttfärsen i lite ny olivolja tills den är genomstekt.
4. Häll på passerade tomater och grönsakerna. Låt puttra 10 min om du har bråttom, 1 timme om du har gott om tid.
5. Avsluta med att hacka ned lite basilika. Servera med nykokt pasta, jag använde fullkorn, och en riktigt god parmesanost.
Kommentarer
Trackback