Grön sparriscurry
Idag provade jag ett recept ur Jamie Olivers kokbok (som jag vann) för första gången! Dock ändrade jag i receptet lite, då det från början var "vegetariskt " och innhöll jätteräkor. Men eftersom jätteräkor är utrotningshotade så använde jag mig av närproducerat ekologiskt kött istället. Men om du är vegetarian är det bara att byta ut köttet mot vanliga räkor!

*Finns som KRAV-produkt*
kött för 4 personer, ex. lövbiff, biff eller liknande* "(eller 400 g räkor, dessa tillsätts då mot slutet av koktiden)
1 stor burk kokosmjölk*
1 msk grön currypasta
2 tsk thailändsk fisksås
1 stort knippe sparris* (jag använde på burk)
½ burk böngroddar (en hel går lika bra om du inte kan spara resten till en annan maträtt)
½ chilifrukt, torkad eller färsk*
färsk koriander
(skal från lime)
1. Fräs på köttet i olivolja.
2. Tillsätt kokosmjölk, currypasta, fisksås och hackad chilifrukt. Låt detta puttra tills köttet är mört. Om du använder färsk sparris tillsätter du den vid samma tidpunkt som kokosmjölken, använder du färgigkokt på burk rör du ner sparrisen alldeles i slutet så att den bara blir varm.
(Det är även gott att smaksätta med lime, både saft och skal faktiskt, men jag hade inte det hemma.)
3. Sätt på nudlar och koka dem enligt förpackning, servera med currygrytan och strö över hackad färsk koriander om du vill.

*Finns som KRAV-produkt*
kött för 4 personer, ex. lövbiff, biff eller liknande* "(eller 400 g räkor, dessa tillsätts då mot slutet av koktiden)
1 stor burk kokosmjölk*
1 msk grön currypasta
2 tsk thailändsk fisksås
1 stort knippe sparris* (jag använde på burk)
½ burk böngroddar (en hel går lika bra om du inte kan spara resten till en annan maträtt)
½ chilifrukt, torkad eller färsk*
färsk koriander
(skal från lime)
1. Fräs på köttet i olivolja.
2. Tillsätt kokosmjölk, currypasta, fisksås och hackad chilifrukt. Låt detta puttra tills köttet är mört. Om du använder färsk sparris tillsätter du den vid samma tidpunkt som kokosmjölken, använder du färgigkokt på burk rör du ner sparrisen alldeles i slutet så att den bara blir varm.
(Det är även gott att smaksätta med lime, både saft och skal faktiskt, men jag hade inte det hemma.)
3. Sätt på nudlar och koka dem enligt förpackning, servera med currygrytan och strö över hackad färsk koriander om du vill.
Kommentarer
Trackback