Chili Con Carne
Idag gjorde jag en stark, kanske lite för stark, chili con carne. Men, jag tror hettan i maten var speciellt bra idag, då syster ligger instängd på sitt rum i magsjuka, kanske minskade min chilimat riskerna för att bli smittad? Här kommer hur som hellst det smarriga receptet.

• 250 g köttfärs
• ½ - 1 gul lök
• 2 vitlöksklyftor eller 1 stor
• Salt och peppar
• Chili i någon form, jag använde Harissa som är en tunisisk chilipasta, chilipulver funkar bra
• Ca 1 msk sweet chilisås
• Ca 1 msk ketchup
• 1 dl frysta majs
• 1 tetra passerade/krossade tomater
• Ca 1 msk tomatpuré
• Spiskummin, koriander och paprikapulver
• 1 burk stora vita bönor
- Skala och hacka löken, pressa vitlöken. Fräs detta mjukt tillsammans med salt och peppar.
- Tillsätt köttfärsen och bryn den genomstekt. Häll på chili, ketchup, passerade tomater, sweet chilisås och tomatpuré.
- Smaka av med kryddorna, det bör vara mer spiskummin än koriander, paprikapulver har inte så starkt smak, så snåla inte. Rör sedan ned majsen.
- Låt detta puttra en liten stund, häll sedan av nästan allt spad från bönburken och häll i bönorna i grytan. Låt dem bli varma och rör om försiktigt så att de ej mosas sönder.
Servera med grönsaker, jag tog broccoli och gröna ärtor :)
Kommentarer
Trackback