Sockerfritt - inte alltid bättre

Det talas mycket om hurvida man skall äta socker eller sötningsmedel i sylter, ketchup och liknande. Många företag lanserar såkallade "sockerfria" alternativ till deras vanliga produkter.
"Jippi", tänker vi, "sockerfritt, precis vad jag behöver, extra nyttigt!"

Men nej, där har vi lättlurade människor fel. Produkterna är inte sockerfria, de är istället sötade med konstgjorda sötningsmedel som faktiskt gör vårt sötsug ännu större. Ett vanligt sötningsmedel är arspartam. Men vad är då det?
Nedan följer en lista på biverkningar detta sötningsmedel har.

E951: ASPARTAM
Yrsel. Urinsten. Sömnlöshet. Synproblem. Sluddrigt tal. Slaganfall.

Orsakar förändringar i hjärnans kemi. Neurologiska störningar. Måste undvikas av personermed sjukdomen fenylketonuria. Menstruationsproblem. Kan ändra mänskliga hjärnfunktioneroch beteenden. Hjärntumörer och anfall. Hjärnskador. Fosterskador. Epilepsiliknande anfall.

Djup depression. Cancer. Allvarlig huvudvärk. Food and Drug Administration
 
(FDA,Livsmedelsverket i USA) har noterat 92 olika symtom som alla har samband med Aspartam,bl a epileptiska anfall.



Mitt tips till alla er där ute, välj de produkter med äkta socker. Det är bättre att äta originalprodukterna med socker, men att istället ta lite mindre eller äta dem mer sällan. För sötningsmedel är aldrig bra, det är onaturligt, i vissa fall skadligt och dessutom sägs sockerbegäret och suget efter sött ÖKA av sötningsmedel.

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Vissa sägs ju vara allergiska mot aspartam! Men man skall inte glömma att för att få många av de symptom ovan måste man inta väldigt stora mängder. Hade du intagit lika stora intag av vanligt socker hade även det bidragit med en rad olika symptom. Men som du skriver lagom är såklart bäst. Dessutom har man varit tvungen att dra tillbaka det där med cancer, man har inga bevis.

2009-06-18 @ 10:56:10
URL: http://mymica.blogg.se/Iheartgreen

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0