Ravioli med tomat och fetaostfyllning







2,5 dl vetemjöl (alt. hälften durumvetemjöl, avsett för pasta)
1 ägg
1 tsk vatten
1 tsk olivolja


1. Häll mjölet i en bunke, gör en grod i mitten och lägg där ägget, vatten och olivolja. Arbeta samman till en deg, är den för torr tillsätt mer vatten.
2. Tag upp degen på mjölat bakbord, knåda degen elastisk och lägg den sedan i en plastpåse. Låt vila i kylen ca 30 min. Gör under tiden fyllningen:

2 tomater
1 nypa socker, salt och peppar
½ msk rödvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
ca 1 tsk tomatpuré
1 pkt fetaost (du behöver endast ca 1/4)

1. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka tills såsen reducerat och blivit lagomt thock för att kunna ligga kvar inuti en tavioli, ungefär samma konsistens som pesto.
2. Knåda degen lite till och kavla den sedan tunn, men hållbar. Skär plattor med en sporre (eller kniv), gör dubbelt så stora plattor som storleken på ravoilisarna du vill ha.
3. Lägg 1 tsk tomatfyllning på halva delen av pastaplattan och lägg dit en tunn liten skiva fetaost, vik över den andra halvan. Tryck till med sporren eller en gaffel runt om så att fyllningen innesluts, gör likadant på resterande plattor.
4. Koka raviolisarna i ca 10 min och servera till en god sallad och om du vill en tomatsås.

Kommentarer
Postat av: mikka

svar: oj, det kan jag inte förklara. Du får titta på den designebloggen som finns, han ger massa bra tips :)

2009-06-16 @ 23:03:58
URL: http://mymica.blogg.se/Iheartgreen
Postat av: Julia

Mycket trevlig blogg! :)

2009-06-16 @ 23:26:04
URL: http://juvlijja.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0