Fetaostpasta m. balsammarinerat kött






Detta är det godaste sättet att tillaga pasta. Att fetaostmarinera pastan förhöjer vilken rätt som helst, och tillsammans med smakerna från vinet, löken och köttet är detta en lyxrätt på middagsbordet.


kött till 4 pers, nöt/får "grytbitar-storlek"
2-4 msk balsamvinäger
salt & peppar
1 tsk torkad timjan
2 vitlöksklyftor
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor (ja, igen)
2 dl rött matvin
olivolja till stekning
kokt pasta för 4 pers
½ pkt fetaost (den andra halvan bör användas inom 2 dagar, god att ha i t.ex. sallad)
ca 1 dl matlagningsyoghurt/creme fraiche
  1. Skär köttet i grytbitar lagoma att stoppa i munnen, blanda med 2 pressade vitlöksklyftor, balsamvinäger, salt, peppar och timjan.
  2. Dela lökarna i fyra bitar och lossa "vingarna" lite från varandra, skiva 2 vitlökar tunt.
  3. Hetta upp olivoljan och fräs på löken. Lyft upp den, fräs sedan på det marinerade köttet. Lägg tillbaks löken, häll på vinet och låt puttra under lock tills köttet är mört. Om du vill ställ under tiden in tomathalvor på serveringstallrikarna med en klick pesto ovanpå!
  4. Tag fram en gryta, låt fetaost och matyoghurt smälta och bli varmt. Blanda ned den kokta pastan och låt alltsammans bli varmt. Servera pastan på varma tallrikar tillsammans med köttet och den smakrika skyn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0