Bakpotatis m. tillbehör


Äntligen sommarväder och därefter sommarmat! Jag tycker verkligen att bakpotatis är gott, kanske för att jag även totalt älskar gräddfil och gräslök.... Mums!



För att göra denna rätt behöver du bakpotatisar, storlek varierar så välj lagomt till antal personer

  • Snitta kors med en kniv ganska djupt i varje potatis, svep in i aliminiumfolie och baka i ugnen på 225 grader i ca 1 timma, beroende på potatisens storlek. För att undersöka om den är färdig, stick en provsticka rakt ned i potatisen genom folien, går den lägg igenom och känns färdig - då är den klar!

Goda tillbehör är grönsaker (jag hade tomater) och t.ex. räkor. Olika typer av röror är ett måste till ungsbakade potatisar. Vitlökssmör och gräddfil med gräslök är två klassiker, och ack så goda.

  •  För att göra vitlökssmör: Blanda smör, salt och ca 2-4 vitlöksklyftor, variera mängd efter behov och smak, naturligtvis.
  • Gräddfil- och gräslöksröra: Blanda gräddfil med tunt hackad eller klippt gräslök!

Lätt som en plätt, och otroligt gott och somrigt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0