Bosarpskyckling

Kyckling är något som många gärna äter och tycker om, men vet ni egentligen kycklingen framställs? Eftersom vi har höns själva råkar jag veta en del om kycklingar, producering och liknande. Låt mig tala om för er lite fakta om den vanliga kycklingen ni köper i affären:

  • De äter tillväxthormoner
  • Lever i trånga utrymmen utan att få gå ut
  • När våra kycklingar är små gullefjun är de ni köper i affären redo för slakt
  • Vid slakt stressas djuren upp under oacceptabla förhållanden
  • Skador bland kycklingarna är oerhört vanligt då de lever i för små utrymmen

Låt mig berättar mer om den tredje punkten. Det är nämligen som så att kycklingen som ni köper i affären slaktas då den är ca 30 dagar gammal. När våra kycklingar hemma på gården är 30 dagar gamla är de inte större än en liten trast, det skulle aldrig gå att äta en naturligt uppfödd kyckling vid 30 dagars ålder. Genom att berätta detta hoppas jag ni inser hur sjukt hårt framtagna kycklingen i affären är. De får foder fullproppade med olika mediciner och tillväxtmedel, de lever i en ytterst onaturlig miljö där flera tusentals kycklingar får samsas i en och samma lokal.

Minns ni kycklingfarmen där unga flickor hade ätit av kycklingen och blivit könsmogna redan vid åtta års ålder? Förstår ni, åtta år gammal! Vad beror det på? Jo, tillväxthormonet som gör att kycklingarna blir slaktklara så snabbt överfördes till barnen då de åt av kycklingen, äckligt? Ja.

Men det finns alternativ!
Bosarpskyckling är en kyckling som framställs helt ekologiskt. De får gå ute i gräset och picka, de äter ekologisk mat, slaktas under natten för att ej stressa upp djuren, och hela produktionen är godkänd av KRAV.
Det finns så otroligt många fördelar med bosarpskycklingen, men även annan ekologisk kyckling. Bosarpskyckligen är dessutom så oerhört god!

  • Godare smak
  • Naturlig uppväxt
  • Frigående med ekologiskt foder
  • Vid slakt tar man hänsyn till djurets bästa
  • Riktigt stora kycklingar UTAN tillväxthormoner, mediciner eller andra kemikalier




Är du intresserad av Bosarpskyckling så gå in på deras hemsida, http://www.bosarpkyckling.se
Där finns även en lista över alla resturanger, affärer och grossister som säljer bosarps ekologiska kyckling.
Gör något du också, ät med gott samvete, välj den ekologiska kycklingen och bojkotta de andra producenterna där djuren lider och massproduceras.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0