Blåbär ~ skogens skatt

Har ätit en lika god som nyttig dessert idag. Blåbär, direkt från skogen. De är riktigt stora och saftiga med mycket smak. Ljuvlig! Att äta blåbär är gott vet vi alla som gillar de blå små bären, men vet ni om att de är riktigt nyttiga? Desto mörkare färg frukt/bär ha, desto mer antioxidanter innehåller den. Blåbär, de är nästan svarta, och otroligt rika på antioxidanter, men även andra vitaminer som t.ex. kalcium och kalium.

Så passa på medans de goda och nyttiga bären finns där ute i skogarna. Även om du inte har skogen runt husknuten som jag har, åk iväg ut till natruen och plocka tills både fingrar och kläder är blåa. Det är verkligen värt besväret, för nej, det är inte alls roligt att plocka vare sig blåbär eller lingon. Men man kan göra det roligare. Tag med matsäck och ha en picknick i skogen. Njut av naturen och umgås.

Ett sista tips bara: Plocka ENDAST blåbären, tar inte med skräp och blad, "vi rensar hemma", för att står och rensa alla dessa blåbär och lingon, det är värre än att plocka dem. Slå två flugor i en smäll, plocka bara blåbären så får du färdigrensade blåbär med dig hem. Blåbär (och lingon), att göra pajer, glazer, drycker, glass och mycket annat smaskigt med...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0