Vit kladdkaka med saffran
Ser ni hålet mitt i kladdkakan?
Ollie lyckades hoppa upp på bänken och ta sig en bit haha :)
Fast han kanske hade en plan, för nu kan ni verkligen se hur härlig och krämig den är inuti!
Ingredienser
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
1 nypa salt
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran á 0,5 g
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smöra och bröa en form med avtagbar botten.
3. Smält smör, choklad och saffran i en skål i mikron.
4. Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör tillsist ner äggen. Häll smeten i formen.
5. Grädda i 10-15 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna och ät ljummen, eller kall från kylskåpet. Jag tycker ljummen är godast, med en kopp varm glögg till :)
tror du man kan strunta i saffran om man verkligen inte gillar det? ;)
Julia: Ja gud ja! Det går bra, det blir nog en jättegod vit kladdkaka istället :)
Ska det verkligen vara så mycket som 5 msk vaniljsocker? :S
Där ser man! Tyckte det lät som att det skulle va starkt. Men om du säger att det är gott så tror jag dig. ;)