Fransk salladsdressing



Denna underbara dressing lärde jag mig tillaga idag på franskalektionen, därför är detta en troligtvis fransk dressing! Så, ikväll till vår stekta fisk och kokt potatis från gårdagen serverade jag kokta nässlor och broccoli med denna underbara dressing ovanpå, klockrent! Dressingen passar i alla sorters sallader, eller till fisk och kött.

1 sats, lagomt till en sallad
2 msk rödvinsvinäger
3 msk eller mer, olivolja
1 tsk salt
svartpeppar efter smak
3 msk hackad färsk basilika, eller 1 tsk torkad
1 tsk fransk dijonsenap
1 krossad vitlöksklyfta, glöm inte att använda det som blir kvar i vitlökspressen!

Blanda detta väl, skaka helst, och häll det sedan över salladen, eller servera i bredvid så att var och en får bestämma mängden dressing.

Otroligt god, relativt nyttig, prova! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0