Köttfärssås och spaghetti

En riktigt god klassiker :o]




Finns som ekologisk KRAV-produkt*

köttfärs för 4 pers, ca 400g*
2 morötter*
1 stor gul lök*
2 vitlöksklyftor*
3 skivor bacon*
olivolja*
1 tetra passerade tomater*
torkad oregano*
färsk basilika*

1. Finhacka morötter, bacon och lök, pressa vitlöken. Färs detta i olivoljan i ca 7 min tills morötterna fått lite ljusare färg.
2. Tillsätt torkad oregano (eller färsk om du odlar), salta och peppra.
3.Lyft upp grönsakerna ur grytan och fräs sedan på köttfärsen i lite ny olivolja tills den är genomstekt.
4. Häll på passerade tomater och grönsakerna. Låt puttra 10 min om du har bråttom, 1 timme om du har gott om tid.
5. Avsluta med att hacka ned lite basilika. Servera med nykokt pasta, jag använde fullkorn, och en riktigt god parmesanost.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0