Baconlindad rosmarinfisk
Idag provade jag på ett av Jamie Olivers recept från hans kokbok "Jamies matrevolution". Och visst blev det revolution i köket, vilken höjdare! Detta var det godaste jag ätit på länge, rekommenderas starkt! Få ingredienser, och ett mycket, mycket smarrigt resultat...

1 pkt torsk, gärna kravmärk fiske
2 kvistar färsk rosmarin/1-2 msk torkad
olivolja
salt och peppar
1 pkt bacon
- 1. Sätt ugnen på högsta värmen. Tag fram en ugnsfast form. Mortla eller hacka rosmarinen fint, beroende på om du har färsk eller torkad (den torkade skall mortlas). Lägg rosmarinen i ugnsformen, häll på en skvätt olivolja.
- 2. Tag fram den tinade fisken och gnugga in rosmarinoljan på båda sidor. Salta och peppra.
- 3. Linda 2 st baconskivor runt varje fisk, lägg tillbaks fisken i ungsformen. Grädda ca 10 min, tills baconet är knaprig och fisken genomstekt. Servera med potatismos och en god sallad.
Kommentarer
Trackback