Marängglasyr ~ "7 minute frosting"

Detta är en söt och aningen klibbig glasyr att täcka tårtor och andra bakverk med. Den är relativt lätt att göra om man har en hushållsmaskin som även kan vispa, annars kan man vara två stycken och hjälpas åt att hålla elvispen och sköta sockerlagen på spisen. Denna marängglasyr, eller även kallad frosting, är väldigt fluffig och lättarbetad utan att vara klibbig, mycket enkel och rolig att både spritsa och arbeta med spatel för att täcka en tårta.



Denna sats räcker till 1 stor tårta

1,5 dl + 2 msk socker
1 msk ljus majssirap
4 stora äggvitor, rumstemperatur
2 msk vatten

1. Blanda i en kastrull socker, sirap och vatten. Låt puttra tills sockret smält och det blivit en tjocknad karamell, ca 5 minuter.
2. Under tiden i maskin eller förhand med elvisp vispar du äggvitorna till maräng, ca 3 min. Tillsätt 2 msk socker. Ta bort sockerlagen från värmen och häll ned den i marängen i en strid fin stråle medans den vispas.
3. Vispa glasyren på tills den svalnat, 5 till 10 minuter. Använd genast, täck ditt bakverk, spritsa eller vad du föredrar.

bildkälla


Kommentarer
Postat av: baktokig

Den där frostingen låter väldans mumsig! men jag undrar, den där majssirapen, vet du om den går att ersätta med någon annan sirap? :)



Kram!

2010-05-12 @ 22:26:05
URL: http://baktokig.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0