Ugnsbakade linser med fetaost
Detta är en av mina favoriter när det gäller vegetariska maträtter. Det är ganska konstigt egentligen, för det är ingen lyxmat direkt, smakar mest tomater och linser, men den är så otroligt god! Billigt och gott samt väldigt snabbt och enkelt att tillaga, jag tycker att ni ska prova, vare sig ni är vegetarianer eller ej! Vegetarisk mat är något som vi alla borde äta mer av, och här kan man då inte klaga på att det är "krångligt" att laga vegetarisk mat.
4 portioner
1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka linserna i 10 min, om du inte köpt färdigkokta, vilket är ganska onödigt eftersom det är så enkelt att koka själv.
2. Hacka lök och vitlök. Fräs i olja på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt linser, krossade tomater, buljong och timjan.
3. Koka ihop detta under 5 minuter.
4. Häll röran i en ugnsform och strö över fetaost. Ugnsbaka i 10 minuter och sedan; njut!
Receptet kommer från tasteline.com
6 dl | kokta linser | |
2 msk | olivolja | |
2 st | rödlökar | |
1 tetra | krossade tomater, med chilismak | |
2 st | vitlöksklyftor | |
1 tsk | timjan | |
1 st | buljongtärning | |
150 gram | fetaost, mager |
1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka linserna i 10 min, om du inte köpt färdigkokta, vilket är ganska onödigt eftersom det är så enkelt att koka själv.
2. Hacka lök och vitlök. Fräs i olja på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt linser, krossade tomater, buljong och timjan.
3. Koka ihop detta under 5 minuter.
4. Häll röran i en ugnsform och strö över fetaost. Ugnsbaka i 10 minuter och sedan; njut!
Receptet kommer från tasteline.com
Kommentarer
Trackback