Vad finns här att kämpa för?

Jag är en riktig funderare. Jag funderar mycket och ofta, om allt och ingenting. Ibland är det svårt att sätta fingret på exakt vad det är jag filurar på, men oftast är det livet, vad det är för mening med allt, vad som gör en lycklig och hur man tar sig dit. Själv är jag inte en lycklig människa, inte just nu i alla fall, hur sorgligt det än låter. Men, den dagen kommer att komma för mig med, det är bara att vänta, tålmodigt och envist.

Dock älskar jag livet! Att äta jordgubbar i sommarsolen, plocka blåbär i skogen eller skratta tillsammans med någon jag älskar. Men jag tror att jag har blivit gammal i förtid. Redan nu känner jag att jag är trött på den här världen, alla problem som vi har runt omkring oss. Jag har bara lust att skaffa en liten stuga på landet vid en sjö, dra mig tillbaka och bo där resten av mitt liv. Tillsammans med några får, lite pickande hönor och en fridsam tystnad, i ett med naturen.

Det har blivit en del flummiga, konstiga och kanskre rentav djupa inlägg här på sistone, på min lilla matblogg, min lilla hörna - en av många tusen hörnor i världen... Så, återigen vill jag be er som kikar in och läser - ta vara på livet, njut i fulla drag av det ni har och försök sluta att sukta efter det ni inte har! Uppskatta de nära och kära, andas, ät, var glad. Sommaren är här och nu kan vi inte gå mot annat än ljusare tider. Sena sommarkvällar, grillning, mys och bad i solen.

Och slutligen, det finns saker att kämpa för. Här är ett utdrag från en lista jag skrivit idag, en lista om saker jag vill göra innan jag dör. För det finns en fin framtid med vackra stunder, som väntar för alla oss.
  • Ha röda rosor i min trädgård
  • Vandra i fjällen med någon jag älskar
  • Se en igelkotte
  • Segla och sola på klipporna
  • Somna i en hängmatta med någon jag älskar
  • Skriva en bok
  • Bada naken mitt i natten

Kommentarer
Postat av: lena

Du har haft det svårt frida, lovar att allt snart kommer vända och bli finare. Vet inte riktigt vad jag ska säga utan att låta tjatig och cheesy, men hang in there. Jätte bra inlägg förresten, du är så klok!



(Och bada naken mitt i natten... hmhm... det får vi se till att göra i sommar!)

2010-05-30 @ 21:00:05
Postat av: Claire

Hej!

Jag har följt din blogg ett tag nu, den ger god inspiration i matväg och många bra synpunkter i olika ämnen som du funderar på. Du verkar ha en god och sund inställning till livet även om du inte har det så lätt alltid. Jag tror att det är en viktig egenskap som kommer ta dig långt här i livet, med en viss inställning och syn på livet klarar man det mesta. Svåra stunder måste man kämpa sig igenom för att komma till de bättre stunderna.



Jag har själv alltid varit en "funderare", och bara detta i sig kan lätt leda till svåra stunder. Men det är också på det sättet, genom dina reflektioner, som du lär känna dig själv och som du får en fast förankring i den värld vi lever i, något som är viktigt i vårt relativt flyktiga samhälle.



Fortsätt vara den du är, fortsätt leta efter det som gör dig lycklig och jag lovar dig att du kommer hitta det du letar efter här i livet. Ju äldre du blir, ju mer folk du kommer i kontakt med, ju större kommer ditt perspektiv att bli och därigenom kommer du få fler valmöjligheter för hur just du vill att utforma ditt liv, för att bli just den personen du vill bli.

2010-05-31 @ 21:36:45
Postat av: Frida

Claire: Åh, vad fint skrivet! Det märks att du också är en funderare! Och ja, visst kan det leda till lite småtrubbel ibland, det håller jag med om, men det är en fin egenskap, som du även säger :) Ja, lyckan finns där någonstans långt borta, om den finns i en kärlek, ett nytt ställe eller en "finare" kropp, det vet man aldrig, men alla små steg man tar är en bit på vägen dit! Tack för det du skrev! :)

2010-05-31 @ 21:43:03
URL: http://fridasrecept.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0