Pestofisk med örtig pasta

Vet ni en sak? Det fungerar med vanlig gammal hederlig hushållsost också! Nu pratar jag såklart pesto, som är fruktansvärt gott. I vanliga fall brukar man ju riva i en generös bit svindyr parmesanost, men nu hade vi ingen sådan hemma. Och till alla er som älskar pesto men vill spara 60 spänn på en ostbit - det fungerar med vanlig ost också. För jag gjorde nyss pesto, klickade ut den på en fin torsbit som fick åka in i ugnen. Och vet ni vad, det blev fysjuttsingen smarrigt! Tillsammans med örtkryddad fullkornspasta blev den en perfekt sommarrätt.

4 personer
1 näve basilikablad
lite färsk persilja
1 näve riven ost
4 msk ekologisk olivolja
3 msk pinjenötter
1 stor vitlöksklyfta
rejält med peppar & lite salt
1 dl vatten
4 portioner vit fisk
några stänk fisksås/salt
4 portioner pasta
½ ekologisk grönsaksbuljongtärning
½ dl vatten
1 msk hackad persilja
1 nypa smulad rosmarin
1 nypa smulad oregano

sätt ugnen på 180 grader
1. Hacka vitlöken grovt, riv osten, hacka basilikan och persiljan. Kör basilika, persilja, vitlök, salt och peppar, ost, pnjenötter, vatten och olivolja till krämig konsistens i hushållsmixern.
2. Smörj en ugnssäker form, lägg i fisken. Stänk över lite fisksås/salt. Smeta ut peston på fisken. Grädda i ca 15 minuter.
3. Koka pastan, häll av en liten skvätt hett kokvatten när pastan är klar, ca ½ dl, ned i en kopp. Smula i buljongtärningen, rosmarin, persilja och oregano. Blanda.
4. Blanda buljongblandningen med pastan, servera till fisken och grönsaker.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0