Kinabullar i sötsur sås

Denna spännande köttbullerätt har vi ätit två dagar i rad nu - lika bra att mumsa upp resterna på en gång ibland! (Speciellt då frysen är full av matlådor, kött och rester...) Men det gör ingenting, för detta är smarriga köttbullar med smarrig och spännande sötsur sås! Jag rekommenderar verkligen att mixa såsen lite slarvigt med stavmixer, den blir mer krämig och smaken fördelas mer jämnt på det sättet. Detta är en maträtt som jag tror kan gå hem väldigt väl hos såväl småbarn som vuxna, och allt däremellan!

4 pers
1 liten svensk gul lök
500 g ekologisk köttfärs
2 msk maizena majsstärkelse
1 dl vatten
1 ½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk sesamolja (eller oliv)
Sötsur sås:
1 tomat
1 röd paprika
½ dl bostongurka/hackade pickels
2 msk sesamolja (eller oliv)
1 liten burk ananas i skivor + spadet!
1 ekologisk hönsbujongtärning
2 ½ dl vatten
3 msk vitvinsvinäger
2 msk strösocker
2 msk kallt vatten
2 msk maizena majsstärkelse
1 msk soja
fullkornsnudlar
grönsaker

1. Finhacka löken och blanda med färsen. Blanda maizena med vatten, blanda ned i färsen tillsammans med salt och peppar. Forfma till köttbullar och stek dem.
2. Sås: Skär tomat och paprika i småbitar. Värm olja i en traktörpanna och fräs paprikan mjuk. Lägg i bostongurka, tomat och ananasringarna skurna i bitar. Häll i 1 dl ananasspad, buljongtärning och vatten. Låt koka upp, tillsätt med vinäger och socker.
3. Vispa samman maizena och kallt vatten, vispa ner i såsen. Koka upp och mixa ev. lite slarvigt med stavmixer. Servera till köttbullarna, eller lägg köttbullarna i såsen, plus nykokta fullkornsnudlar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0