Saffran, torsk och musslor
Ibland förstår jag inte riktigt varför jag har kokböcker. Jag använder dem knappt, jag hittar bara på själv och freestylar i köket. Och när jag väl använder dem så gör jag om halva receptet. Men, kokböcker är inspiration, så de är ändå bra att ha där på hyllan!
Jag har länge varit sugen på att tillaga något med saffra, tycker det är en riktigt god krydda, fast den passa självklart bäst i lussebullar. Idag gjorde jag en riktigt, riktigt god gryta med musslor, torsk, saffran och champinjoner. Jag vet att jag har en tendens att säga detta ofta, men alla ni som läser, ni måste prova detta! Så otroligt gott och fräscht. När man vill piffa upp torsken så är ett recept som detta precis vad man behöver! Mums!
4 portioner
1 stor svensk gul lök
1 liten burk skivade champinjoner
olivolja
salt & svartpeppar
3 dl mjölk
1,5 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 msk kycklingfond
1 pkt saffran
några stänk tabasco
2 msk ekologisk tomatpuré
lite paprikapulver
redningsmjöl
1 pkt torsk
4 portioner matvete
1. Hacka löken, häll av champinjonerna. Stek i olivolja i 5 minuter, salta lite och peppra på.
2. Koka matvete. Värm under tiden upp mjölk, vatten, fiskbuljong och kycklingfond i en teflonkastrull.
3. Tillsätt saffran, tomatpure, lite paprikapulver och tomatpuré. Red av med redningsmjöl under vispning.
4. Dela fisken i ca 4 cm breda bitar. Lägg den ovanpå svampen och löken, häll på såsen och skrapa ur med slickepott.
5. Låt puttra i ca 7 min under lock. Servera med matvete och sallad.
Jävlar! vad gott det låter
Jag hissar och dissar Facebook på bloggen nu !
tänkte kolla med dig om du hissar och dissar och varför ?
Mia: Ja detta var riktigt gott, åt det kallt till lunch idag också, verkligen supersmarrigt! Visst är saffran en dyr krydda, men ibland får man lyxa till det lite för att få nåt riktigt gott!
trevlig blogg :)
Barasmurja: Tack så mycket!