När pappa bakar

Ja, när min pappa bakar så kan man för en kort stund bli förvirrad och tro att man egentligen är bosatt i ett bageri. Pappsen har sedan många år tillbaka försett vår lilla familj med bröd. Men inte med vilka små bröd som helst, nej, med skovor. Egentligen kallas brödet något i stil med "Finska rågkakor", eller "Rivna rågkakor", men oavsett namn så är de ljuvligt goda. Denna gång bakade pappa 4 satser av brödet på en och samma dag. Jag tog på mig jobbet att dela dem alla på hälften, där kan man tala om träning! Skippa gymmet hörrni - sätt igång och baka istället! :)




Här hittar du receptet. Snälla prova det! Så underbart gott bröd! Sista satsen pappsen gjorde lät han den gå i maskinen lite längre och även jäsa längre, det gav underbart luftiga och fluffiga bröd. Man måste prova sig fram för att det ska bli bra bröd. Även fast pappa alltid gör exakt samma sak varje gång och följer samma recept blir bröden alltid annorlunda.

Det är det som är så roligt med att baka själv! Även om bröden är väldigt lika både i smak och utseende är det alltid något litet som blir annorlunda och oftast godare. Syrliga, mättande och rustika bröd. Man håller sig mätt och nöjd ända fram till lunch.




Kommentarer
Postat av: Visan

Åh ska abslout prova! verkar supergott! :D

2010-02-23 @ 08:16:47
URL: http://visansgoda.blogg.se/
Postat av: linn

gud va gott!

2010-03-09 @ 07:39:47
URL: http://www.metrobloggen.se/henriksdotter
Postat av: Ann-Sofie

Vad härligt att ha en pappa som visar sina färdigheter med att baka. Bröden ser ju dessutom underbart goda ut. Man blir sugen på att kasta sig över assistenten och köra igång den... Bäst jag sätter mig ner fort och väntar tills det går över... fniss Kram

2010-03-09 @ 08:00:27
URL: http://ansoni.blogg.se/
Postat av: j

Heh va kul, ser ut som ett litet bageri där nu :)

2010-03-09 @ 08:29:23
URL: http://denrosadammtussen.blogg.se/
Postat av: Frida

Ja han är duktig och bröden är grymt goda, så härligt att de är nyttiga och man håller sig mätt länge också!

2010-03-09 @ 19:24:47
URL: http://fridasrecept.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0