Rosa lasagne m. squash

Kreativiteten flödar! Jag vill få med så mycket grönsaker som möjligt i vår mat, både för att det är nyttigt och gott. Igår blev det en rosa lasagne med rödbeta och squash. Det gäller att passa på, det är säsong för rotfrukter så njut! Nu kommer det dock inte växa så många fler squashar i odlingslådan, nätterna blir kallare och frosten närmar sig.



1 stor squash
½ rödbeta
1 burk kesella
örtsalt & peppar
1 dl hackad persilja
lite hackad rosmarin (eller torkad)
mynta, grillkrydda eller lite andra kryddor

1 tetra eco passerade tomater
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk oregano/färsk
lasagneplattor, fullkorn
1 ekologisk grönsaksbuljongtärning

1. Sätt ugnen på 200 grader. Börja med tomatsåsen, hacka lök, pressa vitlök. Fräs i olivolja.
2. Häll på passerade tomater, oregano, buljongtärningen löst i lite varmt vatten, samt peppar. Låt puttra under lock på svag värme medans fyllningen görs.
3. Smörj en ungsfast form. I en bunke: riv squash och skalad rödbeta, blanda med kesella, persilja, kryddor och örter, örtsalt och peppar.
4. Häll lite tomatsås i botten på formen, lägg i lasagneplattor, rosa fyllning, lasagneplattor osv. Avsluta med lasagneplattor, häll sedan på all tomatsås så att det översta lagret lasagneplattor täcks. Grädda i ca 30 - 40 min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0