Kommentar kring jordnötssmör

Jag blir jätteglad när jag får kommentarer, oavsett vad ni skriver, det är spännande att veta vilka ni är och vad ni tycker om min blogg! :) Denna kommentar var angående tävlingen "Sveriges knasigaste macka", där jag vann med mitt bidrag om kiwi och jordnötssmörs-smörgås. Nedan ser ni en bild på en annan jordnötsvariant! (Men kiwi är godast, såklart!)

Anna skrev:
  Jag har aldrig ätit jordnötssmör, helt enkelt därför att jag fått för mig att det är vääääldigt onyttigt. Och jag är rädd att om jag börjar äta det så blir jag beroende och det vill jag inte. Men denna macka verkar så "knasig" att man nästan borde prova :-)
    För ett tag sedan började jag äta skivad banan på mackan när jag ibland tröttnar på det vanliga med ost och skinka. Och det var ju gott trots att sambon rynkar på näsan när jag kommer med min bananmacka // Anna


Frida svarar:
    Roligt att du börjat prova annorlunda pålägg :) Jag tycker du borde prova jordnötssmör, för om du tycker om jordnötter kommer nog jordnötssmör falla dig bra i smaken. I princip alla nötter är nyttiga och innehåller det bästa fettet, som du bland annat även kan finna i Avokado. Så jordnötssmör kan du äta med gott samvete, det är riktigt nyttigt! Jordnötssmör är ju dock väldigt kaloririkt, så det är inget som man kanske borde äta mängder av varje dag, fast efter ett tag så tröttnar man ju ändå.
    För mig går det i perioder, men när jag äter jordnötssmör så orkar jag inte bry mig om att det är kaloririkt, för tycker man något är riktigt gott skall man unna sig det! Det är bättre att njuta ordentligt och äte lite mer sällan, än att snåla! Så alla där ute: Njut av erat jordnötssmör med gott samvete, det ÄR nyttigt! :)


Kommentarer
Postat av: Anna

hihi,jag får sannolikt äta min macka i förrådet om jag förutom banan även lägger till jordnötssmör :-)) Jag MÅSTE prova det här. Vilken sorts jordnötssmör är bäst? finns ju några att välja bland antar jag och jag vill ju välja det märke som är godast :-)

2009-11-11 @ 12:39:54
Postat av: Anna

förresten; en riktigt trevlig blogg du har :-) har precis hittat hit ( tack allt om mat) och jag har börjat gå igenom alla smaskiga recept.

2009-11-11 @ 12:42:06
Postat av: Frida

Svar Anna: Haha =) Det godaste jordnötssmör jag vet är det ekologiska från märket Green Choice, den varianten som heter "Creamy", men "Crunchy" är också god, med stor bitar av jordnöt. Fast creamy är godast, hihi. Här är en länk till min recension av det jordnötssmöret :P

http://fridasrecept.blogg.se/2009/may/jordnotssmor-fran-green-choise.html

2009-11-11 @ 18:20:05
URL: http://fridasrecept.blogg.se/
Postat av: Ann-Kari

Din blogg är helt underbar att läsa. Jag har fyllt 60 år och är mamma till 3 barn som blivit sjuka av tillsatser, konserveringsmedel och för mycket socker. Jag har lagat mat från grunden. Ingen av mina barn har kunna äta livsmedelsproccesad mat utan att bli sjuka. Du är bara 15 år och vet redan så mycket om vad man bör köpa och äta. Mina kolleger på jobbet tycker jag är en "konstig" typ som bara äter bosarpkyckling, bojkottar e-nr, margarin mm. Jag köper också krav och faretraid, samt lokalproducerat. Det borde vara varje barns och åldrings rättighet att få ren mat utan tillsatser. Min son jobbar med barn och ringer ofta mig om olika symptom som barnen får av maten. Han kämpar för "ren" mat till barn. Olika "bokstavsdiagnoser" som sätts på barn kopplar vi ofta till kosten. Din sk "knasiga smörgås" är allt anat än knasig, den är väldigt klok. Alla barn

som tål jordnötter borde serveras denna macka oftare. Det ekologiska smör du nämner innehåller nyttigt fett och mycket protein, tillsammans med kolhydraterna i surdegsbröd och en frukt, får dom en macka som är nyttig och håller dom mätta länge.

Klassisk skinksmörgås på vitt bröd är inte bra mat för någon. Brödet har för snabba kolhydrater och skinkan är en oftast en processad fuskprodukt.

Du är på rätt spår

Hälsar Ann-Kari

2009-11-20 @ 19:20:11
Postat av: Frida

Svar Ann-Kari: Jag håller helt med dig i allt du skriver, du har så rätt så! Och bosarpskyckling - visst är det underbart ljuvligt gott?! Ja min smörgås är nog väldigt mycket nyttigare än polarkaka med med smör och skinka, nej ush en sådan frukost skulle i alla fall inte jag vilja ha!

2009-11-20 @ 22:05:44
URL: http://fridasrecept.blogg.se/
Postat av: Emilie

Har köpt den där ekologiska varianten crunchy idag som jag ska testa i både gröten och på mackan! :D älskar jordnötssmör, kommer förmodligen älska det!

2010-11-11 @ 21:31:53
URL: http://eightofmay.blogg.se/
Postat av: Maja

Kul att du bloggar! Fortsätt så :)

2012-03-18 @ 20:27:36
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0