Fiskpudding

En gammaldags fiskrätt som är larvigt enkel att göra. Av någon underlig anledning äter vi nästan alltid fisk på söndagar, men det blir kanske så, att man får vissa vanor. Det är viktigt att äta mycket fisk och vi äter fisk ca 2 ggr i veckan, samt att jag äter fisk i skolan. (Äter veg. i skolan för övrigt).

Men, en fisksort som vi i min familj vägrar att köpa är lax. Ja, ni vet den där goda laxen i portionsbitar som är så enkel att tillaga något smarrigt av. Vet ni varför vi ratar den totalt? För att den är odlad.

Odlad fisk är en enorm miljöbov och bidrar till utfiskning i haven. Man kan tro att man gynnar det naturliga fiskbeståndet ute i haven, men så är inte fallet. För att producera 1 kg odlad lax krävs det 2 kg fångat vit fisk. Detta för att den odlade laxen göds på fiskpulver som framställs av frifångad fisk. Dessutom är odlad lax fullproppad med färgämnen för att den skall se röd ut, och många olika läkemedel och preparat. Dissa laxen, för naturens bästa! Tills ni fått tag på bra frifångad lax och annan god fisk, så kan ni ju alltid svänga ihop en enkel klassisk fiskpudding.


4 portioner
2 ägg
3 dl mjölk
2 krm salt
1 krm peppar
1 pkt vit fisk

1. Klipp eller skär fisken i småbitar. Smörj en ungsfast form och lägg i fisken.
2. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll detta över fisken.
3. Grädda i ugn på 200 grader i ca 30 minuter. Servera med grönsaker, potatis och gärna någon sås eller skirat smör.


En härlig tallrik med fiskpudding, rivet äpple, morot, avokado,
tomat, stekt broccoli med vitlök, potatis och 
världens godaste woksås


Kommentarer
Postat av: Emelie

Vad gott det låter. Jag måste testa den där fiskpuddingen någon gång.

2009-11-09 @ 20:18:25
URL: http://emmlans.blogg.se/
Postat av: Anna

den blev god men lite vattnig..... trots att jag tog 3 ägg istället. Men det kan ha att göra med att fisken varit fryst, då släpper den lite vatten ifrån när man lagar den i ugnen. Steker kanske till fisken lite innan den läggs i ugnsformen nästa gång.

2009-11-16 @ 10:15:52
Postat av: Frida

Svar Anna: Okej, du kan ha haft den i ugnen för kort tid också, tider i recept är alltid relativa, ibland behöver de längre/kortare beroende på storlek på ägg, ugnens kapacitet och liknande! Hoppas den blev god ändå!

2009-11-17 @ 08:34:24
URL: http://Anna
Postat av: Ann-Kari

Klok beslut att bojkotta odlad lax. Det gör jag också. Grannens enda hobby är fiskeoch jag kan få

tillgång till frifångad fisk genom honom.

2009-11-25 @ 21:57:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0