Tonfisksallad med pasta

Idag gjorde jag en riktigt god pastasalld på gårdagens pasta som blev över, oj oj, sallad är mycket smaskigt!



• Salladsblad från isbergssallat

• Cocktailtomater

• ½  gul lök

• 1 bit hackad gurka ca 5 cm

• kokta ägg från frigående eko-höns, ett ägg per person

• En stor näve haricots verts, tinade

• Gröna oliver på burk

• 1 burk tonfisk i vatten

• Ca 3 dl kokt kall pasta

  1. Skölj salladen och cocktailtomaterna i kallt vatten. Riv salladsbladen i mindre bitar och dela tomaterna på hälften, beroende på hur stora de är. Lägg ned detta i en stor skål.
  2. Ta bort det prassliga skalet från löken och skiva den så tunt du kan. Blanda ned lök, gurka, oliver, pasta, haricots verts, ärter och majs i salladsskålen.
  3. Fördela sedan tonfisken i mindre bitar och blanda med salladen. Skala de förkokta äggen och dela dem i fyra delar. Smaksätt med valfri dressing eller prova denna utmärkt goda franska dressingen, spruta även över lite citronsaft, blanda noga och toppa med äggklyftorna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0