Grekisk fisk i ugn


1 pkt vit fisk
1 citron
Färsk basilika och persilja
2 shalottenlökar
½ dl olivolja
salt och peppar
3 stora tomater
2-4 vitlöksklyftor

1. Hacka fisken i munsbitar.
2. Fyllning: riv skalet på citronen fint fast inte smuligt. Hacka basilika och persilja, skiva löken tunt. Pressa vitlöken. Pressa saften ur citronen och blanda den med olivolja, salt och peppar. Skiva tomaterna.
3. Smörj en ungsfast form. Lägg hälften av tomatskivorna i botten, lägg sedan på hälften av fyllningen och häll på hälften av vätskan. Lägg på all fisk, salta och peppra. Fortsätt att lägga på resten av ingredienserna.

Låt stå i ugn på 200 graders värme tills fisken är färgid, ca 20 min. Servera med couscous, bulgur, potatis eller quinoa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0