Ägg

Ägg är någt som jag äter varje dag tack vare att vi har egna höns på gården. Det är en grupp gamla hönor kring 20 st, och ägg har vi så det räcker och ibland, blir över. Jag tycker att ägg är gott, självklart, men det finns ett litet plus i kanten med att äta det där kokta ägget varje frukost - det är proppfullt av nyttigheter




  • Vitamin D, A och E          
  • Proteiner i  mängder      
  • Nyttiga fetter                    
  • Selen, zink, jod och även järn

    Så ät gjärna mer ägg! Men, om du äter ägg, vare sig det är i kakor, till frukosten eller  om du ska steka dig en äggsmörgås, välj de ekologiska äggen. Förutom att hönorna har ett mycket bättre liv där de får picka, gå omkring och burra ned sig i mjukt spån och jord, är de ekologiska äggen både godare, vackrare och nyttigare. Som Leila Lindholm säger : "Ekologiska ägg ger en mycket gulare och finare sockerkaka", eller vad du än valt att baka eller tillaga, detta stämmer!

    Och ja, jag som är uppväxt på dessa ekologiska väldigt närproducerade äggen så kan jag verkligen innestämma. Det är enorm skillnad på smak och utseende, till det positiva. Här ser du skillnaden, kanske är det dags att byta till eko-ägg?

    Livsmedelsverkets preliminära analys
 vit D
mikrogr
vit E
milligr
Folat
mikrogr
Jod
mikrogr
Järn
milligr
Selen
mikrogr
Zink
milligr
Ägg konventionellt1,435,5785,828,61,6822,651,31
Ägg ekologiskt 1,596,7381,847,42,0826,821,33

Kommentarer
Postat av: S

Vi frågade efter eko ägg i vår affär och de hade för tusan inga! vad är det för skit affär!

2009-05-18 @ 18:49:55
URL: http://ziggi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0