Tartarsås

Eftersom tartarsås passar mycket bra till t.ex. fish and chips, som jag skrev om i inlägget under tänkte jag även lägga upp receptet på självaste tartarsåsen. Denna sås passa för övrigt bra till annan friterad fisk, grillat kött eller som dressing i hamburgare. Om såsen är för stark kan t.ex. gräddfil eller créme fraiche tillsättas.



1 äggula
1-2 msk dijonsenap
några stänk tabasco
1 1/4 dl neutral olja, t.ex. rapsolja
3/4 dl hackad inlagd smörgåsgurka
hackad inlag kapris efter smak (1/2 dl egentligen, men smaka av)
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad persilja

1. Blanda äggula, senap och tabasco. Droppa sakta ned oljan under vispning, vispa hela tiden, du kan öka mängden efter hand tills all olja är nervispat.
2. Blanda i resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0