Morots- och kesoplättar

Mums! En mycket god vegrätt som dessutom är snabb och nyttig. Eftersom plättarna inte steks utan gräddas i ugn slipper du allt stekfett och minskar riskerna för cancer som kan orsakas av hårdstekt mat. Att steka mindre är även bra för hjärtat!



Finns som ekologisk produkt*

1-2 personer blir 5 st plättar

2 morötter*
1 burk minikeso (250 g)
1 - 1½ dl fullkorns dinkelmjöl
2 ägg*
salt och peppar

1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa upp äggen, salta och peppra.

2. Riv morötterna på det fina rivjärnet, vänd ned morötter, mjöl och keso.

3. Klicka ut smeten (ca 2 msk) på plåt med bakplåtspapper, i lagomt stora plättar, de fluffar upp sig lite i ugnen.

4. Grädda plättarna högst upp i ugnen några minuter tills de stelnat och fått lite färg. Tag ut dem, vänd på plättarna och grädda dem ytterligare ca 2 min.

Tomatsalsa
1 näve körsbärstomater*
1 msk balsamvinäger
1-2 msk olivolja*
½ mindre gul lök
salt och peppar
färsk koriander
saft från citron / lime (lämpligast med de på flaska)

1. Dela tomaterna i 4 delar. Skala och finhacka löken. Blanda med balsamvinäger, olivolja, salt och pepper.
2. Hacka koriandern och rör ned den, häll på några droppar citronsaft / limesaft. Låt stå en stund innan servering, desto längre stund den får stå, desto mer smaker!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0