Omelett med kantarellstuvning

Igår kändes det verkligen som om hösten var här, men vi får hoppas på lite bättre väder snart för än är det bara Juli. Igår eldade vi i både vedspisen i köket och i kakelugnen i vardagsrummet eftersom det var kallt och urrigt i hela huset. Eftersom vedspisen då var varm kändes det onödigt att slösa bort elektricitet på att värma upp den vanliga spisen så vår kantarellomelett blev tillagad på gammalt vis.

Om du har en vedspis i köket - använd den! Du kan spara både elektricitet och uppvärmingskostnader, och dessutom är det supermysigt att laga mat vid en vedspis, man får en liten "förr-i-tiden"-känsla som sprider lugn och värme.


Kantarellstuvning ovanpå omeletten, behövs det sägas mer? Dock krävs det mycket salt till denna lilla gula svamp, men tack vare saltet kommer den underbara kantarellsmaken fram.

Eftersom vi har höns passade vi på att göra slut på lite ägg, vi använde 5 ägg och 2 msk mjölk/ägg till två personer. Kantarellstuvningen gjorde vi på vanlig mellanmjölk, en klick smör, redningsmjöl och frysta förstekta kantareller från förra hösten. Kantareller på burk går också bra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0