Medelhavsinspirerad pasta

Musslor, basilika, orgeano, vitlök, pasta - hela köket doftade italienskt! Dagens härliga superenkla pastarätt blev uppskattad och fick 5/5 i betyg från pappa. Själv är jag helt förälskad i fetaostmarinerad pasta, dock använde vi getost för omväxlings skull till salladen igår, men get- och fårost smakar precis likadant, tycker jag. Perfekt när man har en get/fetaostbit kvar som ligger i kylskåpet. Italienskt på 15 minuter!


2 portioner
2 mellanstora tomater
2 klyftor vitlök
färsk basilika, oregano och persilja
1 burk musslor
1 liten näve gröna ärtor ´
1 liten näve haricots verts
olivolja
2 portioner pasta
1 bit getost
2 rejäla matskedar créme fraiche
1 näve babyspenat

1. Sätt på pastavatten i en stor kastrull. Koka pasta. Gör under tiden:
2. Hacka vitlök och de färska kryddorna. Stek dem på medelstark värme i ganska rikligt med olivolja.
3. Klyfta tomaterna, tillsätt dem, musslor,  haricots verts och ärtor (går bra med frysta).
4. Häll av pastavattnet i ett durkslag. Smält getosten och créme fraichen i den tomma pastakastrullen. Blanda ned pastan.
5. Blanda babyspenaten med de stekta grönsakerna i stekpannan. Servera till den underbara pastan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0